Boér Gábor és Tajti Mátyás képviselte csapatunkat

 A csütörtöki Eszék elleni Európa konferencia-liga selejtezőt megelőzően vezetőedzőnk Boér Gábor, és csapatkapitányunk Tajti Mátyás válaszolt az újságírók kérdéseire az új Opus Arena sajtótermében.

„Hosszú volt az út Eszékre – kezdte mondandóját Boér Gábor. – A fókusz a csütörtöki találkozón van, minden szempontból remek állapotban vagyunk. Kifejezetten motiváltak a srácok, alig várják, hogy ismét tétmeccsen lépjenek pályára. Bízom benne, hogy meg tudjuk valósítani azt a játékot, amit előre elterveztünk. Kiélezett párharc lesz, döntő lehet, hogy melyik csapat tud higgadtabb maradni. Az biztos, hogy nehéz dolgunk lesz, erős együttes ellen lépünk pályára.”

Ellenfelünk számára az elmúlt hétvégén már elkezdődött a bajnokság, és az első fordulóban hazai pályán 6–1-re legyőzte a Slaven Belupo együttesét. Az Eszék szombaton lépett pályára először új stadionjában, a találkozót vezetőedzőnk is a helyszínen követhette végig. 

„A helyszínen tekintettük meg a mérkőzést, és testközelből láthattuk, hogy ellenfelünk milyen erős csapat. Ezen kívül még láttunk néhány Eszék-meccset, ám ez nem újdonság, mivel a mai világban már minden együttes él ezzel a lehetőséggel, és videózással készül. Nyilván elmondtuk a futballistáinknak mindazt, ami hasznos lehet a meccsel kapcsolatban. Nem tudjuk, milyen taktikával készül az ellenfél, sokszor gyorsan kell reagálnunk a történésekre, ám szerencsém van, mivel olyan játékosokkal dolgozhatok, akik remekül reagálnak a dolgokra. Ám nem csak az ellenfelünknek, de nekünk is van egy tervünk, amit meg akarunk valósítani.”

Zoran Lesjak, csapatunk horvát játékosa 2015 nyara és 2018 januárja között játszott az NK Osijek együttesében, így amennyiben Boré Gábor úgy dönt, csütörtökön egykori csapata ellen léphet pályára.

„Való igaz, Zoran Lesjak játszott itt, de nem tudta megmondani pontosan, hogy mi is lehet egykori csapata ellen a győztes taktika. A viccet félretéve, neki az átlagosnál különlegesebb meccs lesz, hiszen egykori együttese ellen játszik.”

Vezetőedzőnk után újdonsült csapatkapitányunk, Tajti Mátyás is válaszolt a feltett kérdésekre.

„Az előző idényben Kálnoki-Kis Dávid volt az elsőszámú csapatkapitányunk, akkor én voltam a helyettese. Akkor más volt a feladatom, ám mindenben segítettem neki. Most nekem kell a csapat felé kommunikálnom a szakmai stáb utasításait, és talán a pályán most nagyobb súlya lett a szavaimnak. Hálás feladat a Zalaegerszegnél csapatkapitánynak lenni, ugyanis igazán kiváló a légkör nálunk. Ami a stadiont illet, az biztos, hogy nagyon szép. Örülök, amikor ilyen körülmények között futballozhatunk. Úgy hallottam, hogy sok jegy fogyott, minden játékos ilyen hangulatban és ilyen mérkőzéseken akar pályára lépni. Biztosan nem ijedünk majd meg, ugyanis volt már alkalmunk a magyar élvonalban is hasonlóan remek hangulatú meccseken játszani.”

A horvát újságírók arra is kíváncsiak voltak, hogy vajon az Eszéknek előnyt jelent-e, hogy már számára elkezdődött a bajnokság.

„Nem – vágta rá Tajti Mátyás. – Nem tíz forduló ment le a horvát bajnokságból, csak egy. A szakmai stáb úgy alakította a felkészülést, hogy most legyünk száz százalékos állapotban, így remek formában várjuk a meccset.”