A kidolgozott helyzeteink alapján megnyerhettük volna a Fehérvár elleni mérkőzést.

Csapatunk a bajnokságban listavezető Ferencváros elleni, szerdai edzőmérkőzést követően ma 17 órától a ZTE Arénában a második helyezett MOL Fehérvár FC ellen játszott felkészülési találkozót. Márton Gábor vezetőedző nem számíthatott kisebb sérülés miatt Stieber Zoltán, Tamás Krisztián, Eduvie Ikoba, Fanos Katelaris és Hegedüs Olivér játékára.

Kiegyenlített mezőnyjátékkal kezdődött a mérkőzés, de támadásban a mieink voltak veszélyesebbek: több alkalommal is a beadás nem volt pontos, Lesjak fejesét Kovácsik védte, Bobál Gergely szabadrúgása pedig nem sokkal kerülte el a kapu bal oldalát. A kötelező ivószünetig nem is alakított ki helyzetet a Fehérvár Demjén kapujának az előterében, hálóőrünknek alig kellett játékba avatkoznia.

Sajnos két sportszerűtlen, edzőmérkőzésen főleg érthetetlen vendég becsúszás paprikázta fel kissé a hangulatot, amiket sárga lappal büntetett Pintér Csaba játékvezető, tegyük hozzá, hogy a folytatásban szerencsére elmaradtak az ehhez hasonló jelenetek. Két játékosunkat viszont kényszerűségből le kellett cserélni: Bedi Bence meghúzódott, Bőle Lukács pedig a bordájánál érzett fájdalmat, remélhetőleg egyikőjük sérülése sem súlyos.

Az első játékrész második felében felváltva támadtak a csapatok, de gólig, sőt igazi ziccerig sem jutottak a mérkőző felek.

A szünetben Bollát Kocsis váltotta, de az első félidőben megszokott ritmusban folytatódott tovább a meccs: mindkét együttes próbálkozott az ellenfél kapuja elé kerülni, a mieink több sikerrel. Több ígéretes támadást is vezettünk, Barczi az 54. percben szép cselek után lőtt, Kovácsik bravúrral védett, a kipattanó viszont Vidi-játékos elé került.

Az 59. percben hetet cseréltünk, ami már egy teljes sorcserével ért fel, de ezt követően sem változott a játék képe, a 64. minutumban előbb Ostrek hozta magát helyzetbe, Kovácsik védett, majd Meshack szerezte vissza harcosan a labdát, lövése egy fehérvári védőről vágódott le.

A meccs képét nézve meglepetésre szerzett gólt a Fehérvár a 74. percben: Petrjak szöglete után Musliu fejéről került Nikolics elé a labda, aki a hálóba lőtt (0-1). Ezt követően a vendégek is sort cseréltek az utolsó negyedórára.

A 83. minutumban McWoods válaszolhatott volna, Kovácsik ujjheggyel mentett tekerésénél, Németh pedig egy szép szóló végén lőtt a jobb alsó mellé.

A hajrában már a két második sor küzdött becsületesen egymással, de újabb gól nem született.

A mieink jól játszottak a bajnoki címért harcoló Vidi ellen, és a helyzeteink alapján meg is nyerhettük volna a mérkőzést. Jelen állás szerint a következő mérkőzésünk már a bajnokságban lesz, május 29-én a Kaposvár otthonában.

ZTE FC - MOL Fehérvár FC 0-1 (0-0)
ZTE FC: Demjén (Szemerédi, 72.) - Bolla (Kocsis, 45.), Bobál D. (Földvári L., 59.), Katanec (Gergényi, 59.), Bedi (Szépe, 24.) - Lesjak (Németh E., 59.) - Bőle (Ostrek, 36.), Barczi (Meshack, 59.), Mitrovic (Zimonyi, 59.), Radó (Babati, 59.) - Bobál G. (McWoods, 59.)
MOL Fehérvár FC: Kovácsik - Fiola (Tamás, 75.), Musliu (Rus, 75.), Vinícius (Juhász, 75.), Hangya (Stopira, 75.) - Pátkai (Elek, 75.), Nikolov (Nyári, 75.) - Nego (Funsho, 75.), Hodzic (Milanov, 75.), Petrjak (Zsóri, 75.) - Nikolics (Szabó, 75.)
Gólszerző: Nikolics (74.)
Sárga lap: Nikolov (15.), Fiola (23.)
Piros lap: -

(fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap)