Visszatekintés a Puskás Akadémia elleni mérkőzés legfontosabb pillanataira

Három fordulóval a 2023/2024-es bajnoki szezon vége előtt már biztosan kijelenthetjük, hogy sikerült elérni a téli szünetben kitűzött célt és jövőre is a magyar élvonal kiírását színesíthetjük majd. A célszalagot a Puskás Akadémia elleni 1-0 arányú, hazai győzelemmel szakítottuk át, ehhez pedig az egész csapat rendkívüli teljesítménye kellett. A játékosokkal beszéltük át a találkozó legfontosabb jeleneteit.

A GÓLPASSZ

Medgyes Sinan védekező munkája mellett rendre bekapcsolódott a támadásépítésbe és a gólban lévő érdemei is vitathatatlanok. A szélső bekkeknek a mai labdarúgásban kimagasló szerepe van, hiszen, ha a megfelelő játékos játszik a poszton, nagyszerű átmenet biztosítható a széleken zajló játékban a védekezés és a támadás között.

„Láttam magam előtt a területet, a jobb hátvéd pont Bencét fogta, Komáromi pedig pont egy ütemet késett és így nagy terület adódott előttem. Amikor a tizenhatoshoz értem felnéztem és úgy vettem észre a belső védő a vissza passzt próbálta lelesni, így Sajbinak passzoltam.”

„Mindig is az offenzív játékot preferáltam és szerintem az is a stílusom. Jobban érzem magam, ha sokat tudok előre játszani és különösebben nem kellett alkalmazkodnom vagy képezni magam, hogy elől is hatékonyabb legyek. Korábbi klubjaimban, a Budaörs, Paks vagy épp a DVTK esetében is kimondottan ezt a szerepet vállaltam magamra.”

A GÓL

Sajbán Máté a 71. percben szerezte az összecsapás egyetlen, minden eldöntő találatát. Ezzel már öt gólnál jár a bajnokságban és a legutóbbi biztosította be a ZTE élvonalbeli szereplését a következő szezonra. Kilencesünk nem először szerzett sorsdöntő gólt az idényben. A péntek esti mérkőzésen kívül még novemberben Kisvárdán és augusztusban az MTK ellen is létfontosságú gólt jegyzett.

„Az első számú célunkat elértük, de ez már hetek óta csak matematikailag volt kérdés, a csapat bizonyította, hogy nem a kiesés ellen kell küzdenie. Ezzel a győzelemmel egy lépéssel közelebb is kerültünk a jelenlegi célunkhoz, hogy elérjük az első hat hely egyikét a tabellán. Jó érzés volt úgy lesétálni a pályáról, hogy mindenki megtette, amit tudott.”

„Örülök neki, hogy több gólom is győzelmet ért a csapatnak és ezzel hozzájárultam sikerhez. A szezon első felében, ahogy a csapat, úgy én sem tudtam megmutatni az igazi arcom, viszont ez tavasszal már szerencsére sikerült. Ennek ellenére nem vagyok maradéktalanul elégedett, mind egyénileg, mind csapatszinten van még hova fejlődni és szeretnénk szépen zárni a szezont.”

A BLOKK

Csóka Dániel újra kezdőként lépett pályára és végigjátszott egy mérkőzést, tette mindezt nagyszerű formában. Stefanos sárga lapok miatti eltiltásával megkapta a lehetőséget és élt is vele. A mérkőzés hajrájához érve, a 84. percben Golla közvetlen közelről próbálkozhatott a vendégek részéről és Csóka önfeláldozó módon állta útját bivalyerős lövésnek.

„Örültem, hogy ismét a kezdőben kaptam lehetőség, hiszen az elmúlt pár mérkőzésen sajnos ez nem adódott meg. Próbáltam mindent megtenni annak érdekében, hogy sikerrel zárjuk a meccset és ehhez szükség volt az említett blokkra is. Nem volt könnyű találkozó, de úgy gondolom megérdemelten nyertünk annak ellenére, hogy voltak nehezebb időszakok a játékidő alatt.”

„A tavaszi idény kezdetén mindenképp a bennmaradás volt az elsődleges cél, nagyon jól kezdtük a szezon második felét és ez nagy löketet adott a csapatnak. Aztán jött egy kisebb hullámvölgy, de egyik egyesület sem mondhatja el magáról, hogy még nem élt át ilyen időszakot. Szerencsére ebből is sikerült kilábalni és ez az erős csapategységünket, a kitartásunkat is bizonyítja. A célunk innentől minél előkelőbb pozíción végezni a tabellán.”

A VÉDÉS

Dombó Dávid már a Fehérvár elleni mérkőzés során is megmutatta, hogy miért számíthat rá Márton Gábor és a csapat. A Puskás ellen nehéz helyzetben volt a hálóőrünk, ugyanis egészen a találkozó utolsó időszakáig, komolyabb védeni valója nem igazán akadt. A végső pillanatokban azonban annál fontosabb volt, hogy Favorov fejesénél hatalmas bravúrral tartotta meg a ZTE egy gólos előnyét. Amellett, hogy a stáb bizalma töretlen Dávid felé, a szurkolói visszajelzések is pozitívak.

„A legutóbbi interjúban erről beszéltünk és rögtön a következő mérkőzésen valóban úgy hozta az élet, hogy kevesebb védeni való volt a mérkőzés során. Ahogy akkor is említettem, próbáltam mozgatni magam, hogy ha szükség lesz rá, könnyebb legyen reagálni. Az első és a második félidő végén is akadt tenni való és örülök, hogy sikerült jól teljesíteni. Remek érzés, hogy kapok dicséretet a szurkolóktól, az ilyen visszajelzés egy játékos számára mindig fontos.”

Gratulálunk az újabb bravúrhoz, csak így tovább, a hátralévő három mérkőzésen!