Fontos három pontot szereztek fiataljaink

Vasárnap késő délelőtt a tabellán három ponttal csapatunk előtt helyezkedő Gyirmót FC Győr II. látogatott Zalaegerszegre.

A mérkőzést láthatóan jobban kezdte a hazai együttes, már a harmadik percben ígéretes helyzet alakult ki, egy pontrúgást követően Tullner Péter fejelt a kapu mellé.

A 8. percben bal oldali beadásra érkezett Bedővári Péter nagyszerű ütemben, próbálkozását a vendégek hálóőre bravúrral hárította.

A 21. percben Csörgő Viktor rántotta le utolsó emberként a tizenhatoson belül a kapura törő Philip Balotelit, megmozdulása piros lapot ért. Denys Kryvotsiuk magabiztosan értékesítette a büntetőt, megszerezve ezzel a vezetést. (1-0)

Az első játérész hajrájában Papp Csongor egyéni akciója után lőtt távolról kapura, a labda néhány centivel kerülte el a hálót.

A félidőben egy gólos hazai vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.

A 47. percben ismét Balotelivel szemben szabálytalankodtak, a játékvezető újabb büntetőt ítélt, a végrehajtó ezúttal is Kryvotsiuk volt, aki nem hibázott. (2-0)

Ezután a mérkőzés főként a mezőnyben zajlott, több helyzetet is alakítottunk ki, kihasználva az emberelőnyt, gól azonban nem született.

A 71. percben Csóka Dominik szökött meg a bal szélen, az alapvonalról középre tett labdájára Kryvotsiuk érkezett, azonban a felsőlécről kifelé pattant a játékszer.

Kilenc perccel később ismét Csóka villant, éles szögből próbálkozott, lövése kevéssel ment a kapu mellé.

Fiataljaink magabiztosan tartották a két gólos előnyt a mérkőzés végéig, ezzel itthon tartva a fontos három pontot.

 

A következő fordulóban a jelenleg sereghajtó Móri SE csapatához látogatnak, március 19-én.

 

ZTE FC II. – Gyirmót FC Győr II. 2-0 (1-0)

ZTE FC II.: Gyurján, Jóna, Dóczi (80’ Sebestyén), Király, Bedővári, Tullner, Bedő, Papp (50’ Varga), Baloteli (67’ Csóka), Kryvotsiuk, Kámi.

Gyirmót FC Győr II.: Kecskés, Lányi, Babayigit (80’ Gönye), Dán (60’ Süveges), Nagy, Lázár, Csörgő, Helembai, Görcs (60’ Somogyi), Rátonyi (80’ Lányi), Szűcs (86’ Rimai)