Klubunk elhatárolódik minden erőszakos cselekedettől.

Tisztelt Szurkolóink!

A ZTE FC elhatárolódik minden erőszakos, a labdarúgással összeegyeztethetlen cselekedettől, így a múlt szombati, a ZTE-Honvéd mérkőzés előtti szurkolói összecsapástól is.

Klubunk mindent elkövet annak érdekében, hogy rendezvényeink, mérkőzéseink rendbontás nélkül kerüljenek lebonyolításra, és hogy szurkolóink a lehető legjobban érezzék magukat a stadionon belül és kívül egyaránt.

A stadionon kívüli dolgokra azonban nincs ráhatásunk. A múlt szombati szurkolói összecsapás több kilométerre a stadiontól történt, amiről klubunk is csak utólag értesült.

A ZTE FC mérkőzésein hosszú ideje nem történt semmilyen rendbontás, kérjük szurkolóinkat, hogy a jövőben ne ismétlődhessenek meg a múlt szombatihoz hasonló cselekedetek. Az erőszakos cselekedetek összeegyeztethetetlenek a labdarúgással, így klubunk is elutasítja az efféle magatartást.

Ezen kívül kérjük szurkolóinkat, hogy a ZTE Arénában is mellőzzék az ellenfelet vagy a játékvezetőket becsmérlő, sértő, megalázó vagy lealacsonyító megnyilvánulásokat. Az ilyen rigmusok következtében a szövetség pénzbüntetéssel sújtja klubunkat, a későbbiekben pedig súlyosabb szankciókat, akár pályabezárást is elrendelhetnek.

Köztudott, hogy a FIFA, az UEFA kevés dolgot tart annyira fontosnak, mint a rasszizmus elleni kemény fellépést, hiszen a szélsőséges szurkolói magatartás lehet a legveszélyesebb a labdarúgás létére, népszerűségére, eladhatóságára nézve, ezért az MLSZ mint a fenti szervezetek tagja, szintén a legszigorúbban fog eljárni jövőben a rasszizmust megjelenítő szurkolók és az ő hangjukat megtűrő klubok ellen.

Minden jóérzésű, higgadtan gondolkodó és cselekvő zalai sportbarát nevében kérjük Önöket, hogy a továbbiakban - az eddigiekhez hasonlóan - sportszerűen, kulturált módon buzdítsák csapatunkat, és mindenképpen közösítsék ki maguk közül azokat a felelőtlen egyéneket, akik tudatosan vagy tudatlanul veszélyeztetni merik a ZTE FC presztízsét és sportszakmai eredményességét.

Köszönjük!