A második félidőben nagyon közel álltunk az egyenlítéshez szezonnyitó bajnokinkon.

Csapatunk ma 7 év után újra NB I-es mérkőzésen lépett pályára a Mezőkövesd otthonában. Dr. Dobos Barna vezetőedző négy nyári igazolást állított a kezdő tizenegybe: Demjén Patrik, Tamás Krisztián, Nikola Mitrovic és Radó András a kezdő sípszótól a pályán volt. Hiányzott együttesünkből Bolla Bendegúz és Kiss Máté, az elmúlt időben sérüléssel bajlódott Devecseri Szilárd, Zoran Lesjak és Babati Benjamin azonban ott volt a pályán.

Aktívan kezdtük a meccset, a 4. percben Bedi tizenhatoson belüli lövése vágódott le egy hazai játékosról, majd ismét ő próbálkozott távolról, a labda a jobb alsó mellett szállt el. Válaszul a túloldalon Nagy Dániel került helyzetbe, de kevéssel elvétette a kapunkat. A 12. minutumban Radó kapott labdát ziccerben, de kevéssel elvétette a jobb felső sarkot.

A 20. percben gólt szerzett a hazai csapat: Szeles passzolta középre a labdát jobbról, a berobbanó Zivzivadze pedig mintegy 10 méterről a jobb alsóba lőtt (1-0). Ezt követően több időt töltöttünk a hazaiak térfelén, és lövésekkel is veszélyeztettük Szappanos Péter kapuját.

Fordulás után Karnitski lövését ütötte ki Demjén, majd két óriási helyzetet alakítottunk ki. Előbb egy remekül végigvitt kontra végén Babati hozta ziccerbe Grumicot, akinek közeli lövését lábbal védte Szappanos, majd az 55. percben ismét Grumic fordult le védőjéről, és lőtt, a kapus ismét nagyot védett. Nyomott csapatunk, amit újabb helyzet jelzett: Mitrovic szép beívelése után Grumic fejesét is bravúrral ütötte ki Szappanos.

Barczi helyére Bobál érkezett, majd Babatit Hudák váltotta, közben pedig Radó látványos ollózása kevéssel kerülte el a bal alsót. A hajrában is támadtunk, mentünk előre az egyenlítésért, de a gól ma nem jött össze.

Első bajnokinkon nagyot küzdött csapatunk, és pontot érdemeltünk volna a Mezőkövesd otthonában. Reméljük, a sors kárpótol majd minket a ma elvett szerencsével.

Mezőkövesd-Zsóry FC – ZTE FC 1-0 (1-0)
Mezőkövesd: Szappanos - Farkas D. (Eperjesi, 26.), Katanec, Nesterov, Vadnai - Szeles T. (Berecz, 60.), Karnickij - Cseri, Nagy D., Pekár (Vajda, 89.) - Zivzivadze
ZTE FC: Demjén – Bedi, Lesjak, Devecseri, Tamás – Kocsis (Gergényi, 87.), Mitrovic – Babati (Hudák, 76.), Grumic, Barczi (Bobál, 70.) – Radó
Gólszerzők: Zivzivadze (20.)
Sárga lap: Pekár (60.) ill. Devecseri (15.), Mitrovic (86.)
Piros lap: -