Értékesítettük a fiatal középpályás játékjogát

A mindössze 21 éves tehetség Dunaújvárosban nevelkedett és 2020 augusztusában érkezett Zalaegerszegre. A 2020/21-es szezonban 12 mérkőzésen lépett pályára az NB I-es csapatunkban, majd egy évet a másodosztályú Tiszakécskében futballozott, ahol alapembere volt a Bács-Kiskun megyei együttesnek. A kölcsönjátékot követően visszatért Zalaegerszegre és további két szezont töltött a klubnál, így összesen 51 mérkőzésig jutott.

Negyvenkét találkozó az élvonalban, hét a Magyar Kupában, köztük a kupadöntő és két Konferencia Liga selejtező is fűződik Kovács nevéhez a ZTE színeiben. Mindezek mellett korosztályos válogatott, tagja volt a tavaly rendezett U21-es Európa-bajnokságnak, ahol gólt is szerzett. Zalaegerszegen magabiztos játéka mellett, négy gólpasszt osztott ki, a 2023/24-es bajnoki szezonban, az utolsó hazai pályán szerzett találatunkhoz épp ő asszisztált.

Kovács Barnabás ZTE FC-ért tett munkáját ezúton is köszönjük, aki a Kecskeméti TE csapatánál építheti tovább a karrierjét, amelyhez sok sikert kívánunk!