Három ponttal zárjuk a nyolcadik fordulót

Vasárnap délután ismét a ZTE Arénába érkezett az OTP Bank Liga következő fordulója. Csapatunk ezúttal az MTK Budapestet látta vendégül hazai pályán.

Viszonylag kiegyenlítetten kezdődött a meccs, mindkét csapat inkább a középpályán birtokolta a labdát, amit igyekeztek a kapu közelébe juttatni.

A kiegyenlített mérkőzésből a küzdelem első gólját Koszta Márk szerezte. Bedi egy gyönyörű csel után a bal oldalon Koszta elé tette a labdát, aki éles szögből belőtte a kapuba. (1-0). A gól után nem állt be védekezni a ZTE, sőt inkább csapatunk maradt a kezdeményezőbb fél.

A 33. percben ismét mi veszélyeztettünk. Skribek szögletét kevéssel fejelte mellé hátvédünk. Kevesebb, mint tíz percre rá az MTK kísérletet tett a kiegyenlítésre, amikor Dimitrov lőtte a labdát kapura, azonban a lövés fölé ment.

Az egy perces hosszabbítás egy vendég szöglettel zárult, ami veszélytelennek bizonyult, így 1-0-as előnnyel vonulhatott csapatunk az öltözőbe!

 

A második félidő elején többet birtokolta a labdát az MTK csapata, azonban öt perc elteltével óriása támadássorozatot vezetettek az egerszegi fiúk, három kapura rúgásunk is volt, azonban egyikből sem született gól. A játékrész első felében az MTK a kiegyenlítésre törekedett, de csapatunk stabil védekezést mutatott be.

A 70. percben Halilovic szabadrúgása veszélyesen érkezett, de senki nem tudott hozzáérni, így a labda elszállt a kapu mellett. A 79. percben büntetőt ítélt a játékvezető a vendég csapatnak, Halilovic szabálytalanságát követően. A büntetőt Grozav rúgta, amit Demjén Patrik bravúrosan védett, így a tizenegyes ellenére sem sikerült kiegyenlítenie az MTK-nak.

A kihagyott büntetően követően a vendég labdarúgók továbbra is próbáltak gólt szerezni. Grozav egy balról érkező beadást rosszul talált el, ami először veszélyesnek tűnt, de végül bedobásra ment ki a labda.

A hajrában az MTK egyenlíteni próbált, ezért nagyon kinyíltak, így Babati szépen végig tudta vinni középen a labdát, majd kirakta Tajtinak, aki pontosan varázsolta Koszta fejére a labdát, aki ezzel megszerezte a saját magának, illetve a csapatának is második gólját. (2-0)

Együttesünk a múltkori találkozó után igazán összeszedte magát, a fiúk magabiztos játékot mutattak be, ami gyönyörű eredményhez vezetett.

Most két hét pihenő következik a válogatott szünetnek köszönhetően és 16-án folytatjuk a Ferencváros ellen!

 

Hajrá, Zete!

 

Összeállítás:

ZTE FC: Demjén - Lesjak, Serafimov, Kálnoki - Kis, Bedi – Halilovic (90+1’ Zimonyi), Sankovic – Skribek (68’ Meshack), Spoljaric (68’ Tajti) , Koszta (90+1’ Bakary) – Borukov (58’ Babati)  

MTK Budapest: Mijatovic – Herrara, Ferreira, Varju, Alho – Dimitrov (46’ Mezei) , Weir, Kosznovszky (67' Kocsis) – Grozav (83’ Clinton), Miovski, Kovácsréti (59’ Vancsa)

 

Edzői értékelés:

Waltner Róbert: Úgy gondolom, hogy megérdemelten győztünk, egy igazi csapatmunka volt. Az összes játékos, aki pályára lépett, az hozzátett a mérkőzéshez. Több helyzetet is kialakítottunk az első félidőben és a második félidőben is voltak veszélyes támadásaink. Az MTK nagy helyzeteket nem tudott kialakítani ellenünk és nagyon örülök, hogy a védekezésünk ezen a mérkőzésen stabil volt. Hozzáteszem, nagyon sokat dolgoztunk ezen a héten és előtte is, ami ezen a meccsen kijött. Megérdemlik a srácok a gratulációt, a taktikát maximálisan betartották. Büszke vagyok a csapatra.

Giovanni Constantino: Az utolsó 25-30 méteren nem voltunk elég határozottak, hiányzott az utolsó passz, a bátorság és a csibészség, ahhoz, hogy hatékonyabbak legyünk. Amíg elértünk a támadó harmadig, addig nem volt gond a játékunkkal, de főleg az első félidőben nem lőttünk kapura eleget. A tizenegyessel egyenlíthettünk volna, azzal megváltozhatott volna a mérkőzés végkimenetele, de nem sikerült. Az egész találkozót nézve, nem cserélném el a teljesítményünket a Zalaegerszeg teljesítményével, ha csak azt nézem, hogy ki mit nyújtott a mezőnyben.