A válogatott találkozókat követően faggadtuk kiváló támadónkat Könyves Norbertet, aki a rá jellemző jókedvvel mesélt tapasztalatairól és az előttünk álló megmérettetésekről. 

 

Mit is mondhatnánk? Ez még annál is sokkal jobb, mint amikor a legutóbb megszólítottunk. Gratulálunk! Hogy vagy?

- Köszönöm szépen! Jól érzem magam. Mostmár 100%-ban a Paks elleni mérkőzésre koncentrálunk.

Hogy kezeled ezt a rád irányuló rivaldafényt?

- Örültem neki.  Úgy gondolom, hogy helyén tudom kezelni a szituációt. Nincs ezzel probléma, jókat mosolyogtunk az elmúlt napokban.

Milyen volt a válogatott öltözőjében, illetve a pályára lépés?

- Sokat segítettek a srácok, többükkel már korábban is játszottam együtt különböző klubokban. Azt mondhatom könnyű volt a beilleszkedés a csapatba. Az összecsapás előtt volt bennem egy egészséges drukk, kicsit úgy éreztem magam, mint az NB1-es bemutatkozásom alkalmával. Ugyanazok a gondolatok futottak át az agyamon, de amikor a bíró belefújt a sípjába, onnantól kezdve minden a helyére került.

Mi járt a fejedben a gól megszerzése közben?

- Először amikor megcsináltam a cselt és begurítottam a labdát a kapuba, meg kell mondjam őszintén, mintha csak egy bajnoki találatot értékesítettem volna. Miután lecseréltek és felültem a lelátóra, akkor realizálódott bennem, hogy ez sokkal több annál. Az, hogy ezt a gólt épp Szerbia ellen tudtam véghez vinni az külön óriási érzés, de az sokkal fontosabb számomra, hogy nemzeti mezben sikerült betalálnom, Magyarországért és a külföldön élő honfitársainkért is.

Mit gondolsz, milyen pluszt jelenthet számodra ez a siker a bajnoki teljesítményedre nézve?

- Újra itt vagyok, nem változott semmi. Ugyanazt a játékot fogom nyújtani, amit a ZTE szurkolók megszokhattak tőlem.

Jó pár évet futballoztál Pakson, mit vársz a vasárnapi találkozótól?

Különleges mérkőzés ez a számomra, nagyon kemény és rutinos csapat ellen fogunk szerepelni és biztos vagyok benne, hogy felkészültek is lesznek belőlünk. Nekünk a saját játékunkra kell koncentrálnunk, ha megvalósítjuk a Mester kéréseit, képesek leszünk meglepni őket és pontot, potokat hozhatunk el a zöld-fehérektől.