Csapatunk öt góllal verte a bajnokság utolsó fordulójában a Vasast, a meccs után pedig az aranyérmeket is átvehettük.

Bajnokcsapatunk a szezon utolsó mérkőzésén a harmadik helyen álló Vasas otthonába látogatott azzal a céllal, hogy győzelemmel fejezzük be fantasztikusra sikerült idényünket. A hazaiak számára is volt tétje a meccsnek, hiszen győzelmük esetén biztosan bronzérmet szereztek volna.

Remekül kezdtük a találkozót, és már a 8. percben vezetéshez jutottunk: Barczi beadása után Hudák fejelt Bese kapujába (0-1)! Bobál fejese jelentette a következő veszélyt a hazaiak kapujára, majd Király lövése szállt kevéssel fölé.

A 28. percben emberelőnybe kerültünk: Bese állította meg szabálytalanul a kilépő Bobált, a játékvezető azonnali piros lappal kiállította a hazaiak kapusát. Szabadrúgásból majdnem megszereztük az újabb gólt, de Bedi lövése a kapufáról kifelé pattant.

A játékrész hajrájában Bobál nagy helyzeténél a csereként beállt Bősz bravúrral védett, majd a 42. minutumban Vojnovic szerezte meg második gólunkat (0-2)!

A második félidő elején mindkét oldalon adódtak helyzetek és szép védések a hálóőröktől, Bobál és Bedi is közel járt harmadik gólunk megszerzéséhez. A 67. percben cserecsatárunk, Novák lőtt gólt (0-3), a hajrában pedig igazi fiesztát rendeztünk: rögtön jött Bobáltól a negyedik gól is, az ötödiket pedig Bedi szerezte a 84. percben.

Bajnokcsapatunk tehát ötgólos győzelemmel tette fel a koronát idei teljesítményére, amivel véget ért hétéves NB II-es szereplésünk. Folytatás augusztus első hétvégéjén, a legjobbak között. Hajrá, ZTE!

Vasas - ZTE FC 0-5 (0-2)
Vasas: Bese B. – Szivacski, Kelemen (Bősz, 33.), Tóth B., Hajdú Á. – Kovács M. (Szilágyi, 80.), Szatmári, Hinora – Birtalan, Balajti, Király B. (Rétyi, 81.)
ZTE FC: Zöldesi – Bolla, Szépe, Devecseri, Gergényi – Kocsis, Vojnovic (Novák, 47.), Hudák, Bedi – Bobál (Szökrönyös, 77.), Barczi (Czuczi, 81.)
Gólszerzők: Hudák (9.), Vojnovic (42.), Novák (67.), Bobál (69.), Bedi (84.)
Sárga lap: Szatmári (66.) ill. Zöldesi (81.)
Piros lap: Bese (28.)