Öt gólt és három pontot szereztünk idegenben

Az OTP Bank Liga 7. fordulójának nyitómérkőzésére a Mezőkövesd Zsóry FC otthonába látogattunk.

Az első játékrész kezdeti percei a mi kapunk előtt játszódtak, de sikerült kivédekezni a hazaiak próbálkozásait.

Mi sem tétlenkedtünk, rögtön ellentámadással próbálkoztunk, és egy Meshack lövéssel fejeztünk be egy akciót, ami alig egy méterrel kerülte el a kapufát.

A mérkőzés első negyed órája kiegyenlített játékképet mutatott.

Szép lassan azonban kezdte átvenni az irányítást a hazai együttes: a 18. percben Cseri bravúros indításából került helyzetbe Drazic, Mocsi azonban blokkolt.

A kialakított hazai fölény után éppen kezdtük magunkhoz venni a kezdeményező szerepet, amikor a 26. percben egy szerencsétlenül pattanó labda eltalálta Tajti kezét a tizenhatosunkon belül, így büntetőt rúghatott az ellenfél. Demjén azonban szépen vetődött a lövésre és megvédte csapatunkat a hátrányba kerüléstől.

A 34. percben Sankovic sípcsontjába talppal szállt bele egykori csapattársa, Bobál Dávid, akinek akcióját a játékvezető először egy sárga lappal értékelte, de a VAR szobában megvizsgáltak az esetet és az ítélet kiállításra módosult.

Az első félidő utolsó tíz percének így emberelőnyben vághattunk neki.

A piros lap után öt perccel ki is használta emberelőnyét csapatunk, egy kis-szöglet után Tajti ívelt a kapu elé, a labdát pedig Ikoba fejelte védhetetlenül a jobb alsó sarokba. (0-1)

A 45. percben Meshack próbálkozott egy távoli lövéssel, melyet a hazai kapusnak kellett hárítani. Két perccel később aztán a kövesdiek próbálkozhattak szabadrúgással 25 méterről: a lövés nem sokkal kerülte el a jobb felső sarkot.

Egy gólos és egy fős emberelőnnyel vonultunk le a pályáról az első játékrész végeztével.

Csapatunk nagyon jól kezdte meg a második félidőt, hiszen a 49. percben Ikoba megduplázta saját és együttesünk góljainak számát is, ezúttal Gergényi szögletből beívelt labdáját bólintotta a hazaiak hálójába. (0-2)

Az 55. percben Tajti közel került a harmadik gólunk megszerzéséhez, lövése centikkel ment csupán fölé.

Aztán a 71. percben ismét Ikoba következett, aki magához ragadta a mérkőzés harmadik találatának lehetőségét, ezzel mesterhármast szerezve. (0-3)

Két percre rá Tajti parádés indításából Gergényi is helyzetbe hozta magát és nem hibázott, megszerezte csapatunk negyedik gólját. (0-4)

A találkozó utolsó góljára a 89. percig kellett várnunk: ifjú tehetségünk, Szalay Szabolcs tett pontot a mérkőzés végére, első NB I-es találatával beállította a 0-5-ös végeredményt. (0-5)

Az utolsó másodpercekben a Mezőkövesd közel került egy szépítő gól megszerzéséhez, egy hátul elkövetett hiba után Molnár rúgott pár centivel a kapunk mellé, majd egy szöglet utáni fejest Demjén fogott meg.

Így öt góllal és három ponttal tértünk haza Zalaegerszegre. 

 

Ricardo Moniz: Nagyon boldog edző vagyok most, jól tudom, hogy nem könnyű Mezőkövesden nyerni. Nehéz hetek vannak mögöttünk, a korábbi mérkőzéseken két piros lapot kaptunk és több tizenegyest fújtak ellenünk. Most fordult a szerencse és sikerült nyernünk. Demjén Patrik kivédte a büntetőt, ami kulcspontja volt a mérkőzésnek, utána pedig jött a kiállítás és a gyors gól. Nem csak presszingeltünk, hanem kreatívan is futballoztunk, Ikoba mesterhármast ért el és Gergényi, valamint Szalay is gyönyörű gólt szerzett. Köszönet jár azoknak a szurkolóknak, akik élőben tekintették meg a mérkőzést, mivel nagyon sokat kellett utazniuk. A kecskeméti vereséget követően éreztem a stresszt a csapaton, de aztán négy gólt lőttünk kedden, ma pedig ötöt, úgyhogy dicséret illeti a játékosokat és a teljes stábot is.

 

Összeállítások: 

Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli - Pillár, Lukic, Bobál D. - Kállai K. (59' Kállai Z.), Nagy G. (71' Quaka), Besirovic (59' Karnitskiy), Cseri, Vajda - Bobál G. (37' Schmiedl), Drazic

ZTE FC: Demjén - Lesjak (90' Huszti), Kálnoki - Kis, Mocsi, Bedi - Tajti, Sankovic - Meshack (46' Májer), Németh (81' Szalay), Gegényi - Ikoba (90' Klausz)