Újra a bajnokságon a fókusz

Fontos lépést tehetünk a bent maradás felé március 2-án, szombat délután. Az OTP Bank Liga 23. fordulójában a Kisvárda Master Good lesz a következő ellenfelünk, akik erős riválisnak bizonyulnak a kiesés elleni harcban.

Jelenleg 11 pont választ el minket a piros-fehérektől, de ez pár forduló alatt könnyen növekedhet és csökkenhet is. Kiváló kezdésünknek hála sokkal jobb helyzetben várhatjuk a rangadót, mint leendő ellenfelünk, azonban nagyon fontos lenne a két csapat közötti különbséget tartani, akár növelni is.

Ha van pozitívum abban, hogy a hét közepén búcsút intettünk a címvédési álmoknak a Magyar Kupában, akkor az nem más mint, hogy teljes fókusszal tudunk tovább menetelni a bajnokságban. Innentől nem lehet más a cél, csakis a legjobb pozíció elérése az idény végéig.

A Kisvárda szintén kupameccset játszhatott a héten. Szerda este 3-0 arányban magabiztos győzelmet arattak a Merkantil Bank Ligában szereplő Tiszakécske ellen. Bár nekünk egy nappal több időnk volt pihenni a találkozó előtt, az idei szezonban már másodszor fogunk elutazni a szabolcsiakhoz, ami oda-vissza több mint tíz órát jelent.

Ami a két egyesület közötti mérleget illeti, igazi adok-kapok alakult ki a legutóbbi öt összecsapás által. Ezek a mérkőzések mindkét csapat számára két győzelmet, valamint egy döntetlent hoztak. Érdekesség és egyben jó jel, hogy nyerni kizárólag idegenben tudtak a felek.

Szendrei Norbert, aki kedden előszőr hagyott ki mérkőzést idén, teljesen más formában tekint a következő akadályra, mint a DVTK elleni összecsapásra.

„A kupát és a bajnokságot nem lehet összehasonlítani, idén még nem szenvedtünk vereséget a ligában és ebből kell erőt merítenünk. A Kisvárdának a helyezésétől függetlenül nagyszerű játékosai vannak, akikre mindenképp nagy figyelmet kell majd fordítani. Nehéz lenne megjósolni a kimenetelt, de azt várom, hogy szervezetten fogunk játszani, ahogy eddig is tettük és így bízok a jó eredményben.”

A tavasz első bajnoki mérkőzése tehát igazi „6 pontos” találkozó lesz. A kezdő sípszó 14:30-kor fog elhangzani a Várkerti Standionban.

Mindent bele, Zete!

 

SZURKOLÓI INFORMÁCIÓK

A vendégszektorba szóló jegyek egységesen 3000 forintba (diák, nyugdíjas: 2500 forintba) kerülnek. Kedvezményes jegyek vásárlása csak a helyszínen, a kedvezményre szóló igazolvány bemutatása mellett lehetséges.

Online módon a jegyek ITT érhetők el, valamint a mérkőzés kezdete előtt másfél órával a vendégpénztár is kinyit (amennyiben még lesznek elérhető belépők). Klubkártya és személyes adatszolgáltatás sem az online, sem a személyes jegyvásárláshoz nem szükséges. A helyszínen készpénzes és bankkártyás fizetésre egyformán lehetőség van.

A vendég szurkolók számára külön parkoló és büfé is rendelkezésre áll.