Vereség Kisvárdán

Vasárnap délután az OTP Bank Liga tizenegyedik fordulójában Kisvárdára utaztunk, hogy pályára lépjünk az éllovas csapat ellen.  

A mérkőzés elején mindkét oldalon helyzetek alakultak ki, a második percben Dombó fogta Skribek lövését, majd rá pár percre Lesjak tisztázott Leoni elől az utolsó pillanatban. 

A mérkőzés első góljára a 19. percben került sor, amikor a Kisvárda Navrátil által a kapuba jutatta a labdát. Kérdéses gól volt, hiszen elsőre úgy tűnt, hogy Kálnoki-Kis mentett, de a VAR vizsgálat után a játékvezető megadta a gólt, mivel játékosunk a gólvonalon túlról sarkazta ki a labdát. (1-0)

A 27. percben aztán egy reménysugár formájában tizenegyest rúghatott volna csapatunk, miután Dombó a labdára kivetülve Meshackot döntötte fel, viszont a visszanézés után a játékvezető visszavonta az ítéletét. 

Rá hét percre Lesjak ellenfélhez fejelte a labdát, Navrátil pedig a sebességét kihasználva helyzetbe hozta magát és megszerezte a mérkőzés, illetve a hazai csapat második gólját is. (2-0)

Bár a félidő utolsó öt percére felélénkültünk, helyzetet nem tudtunk kialakítani, így maradt a két gólos hazai előny. A csapatok tehát kisvárdai vezetéssel vonultak az öltözőkbe. 

A második félidőre vezetőedzőnk három helyen is változtatott csapatunkon: Splojaric helyére Zimonyi lépett, Skribek helyére Milovanovikj érkezett, Gergényit pedig Huszti váltotta. 

Az 50. percben kialakult az első komoly helyzetünk, Zimonyi ügyesen tartotta meg a labdát a 16-oson belül, majd szép mozdulattal kapura lőtt, amit azonban a hazai kapus bravúrosan védett.

A második félidő első felében egyértelműen mi helyeztünk nyomást a hazaiakra, azonban csapatunk sem lehetett nyugodt, mivel a Kisvárda veszélyes kontrákat vezetett. 

A ZTE támadások után viszont megszületett a hazai csapat 3. gólja is, melyet Camaj szerezett meg. (3-0) Idő szűkében és a nagy gólkülönbség miatt csapatunknak még jobban ki kellett nyílni, amit a várdai cserecsatár ki is használt: Camaj a 83. , illetve a 86. percben is betalált a vendég kapuba. (5-0)

Ezzel kialakult az 5-0-ás végeredmény, csapatunk szériája pedig Kisvárdán megszakadt. 

 

Edzői értékelés: 

Waltner Róbert: A Kisvárda megérdemelten nyerte a mérkőzést, de azt gondolom, hogy ekkora különbség nincs a két csapat között. Két ellentétes félidő volt, az első félidőben jobban érvényesült a Kisvárda akarata, mivel agresszívabbak és motiváltabbak voltak, mint mi. A második félidőben változtattunk és mindent megtettünk annak érdekében, hogy gólt szerezzünk és habár volt lehetőségünk; nem sikerült betalálni. Nem véletlenül vezeti a bajnokságot a Kisvárda, tudtuk, hogy jól kontráznak, mi pedig mentünk a szépítésért, hogy legyen esélyünk a döntetlenre. Nem így lett, meg tudtak minket kontrázni és így csúnya vereséget szenvedtünk. Azt gondolom, ha ebből tanulunk és visszamegyünk arra az útra, amin az előző három fordulóban voltunk, akkor ebből profitálhatunk. Nekünk úgy van esélyünk mérkőzéseket nyerni, ha megvan az alázat és a szorgalom csapatszinten és egyénileg is, akkor sikerekben lehet részünk. 

 

Összeállítások: 

ZTE FC: Demjén - Lesjak, Kálnoki-Kis, Bobál (75' Sebestyén), Gergényi (46' Huszti) - Sankovic, Bedi - Meshack, Spoljaric (46' Zimonyi), Skribek (46' Milovanovikj) - Koszta (68' Babati) 

Kisvárda: Dombó - Hei, Cirkovic, Pregna, Matheus - Melnyk (55' Zlicic), Ötvös, Karabelyov - Navrátil (81' Bumba), Mesanovic (81' Nagy), Asani (69' Camaj)