A DVSC ellen is megvoltak a lehetőségeink, de a helyzeteiket jobban kihasználó vendégek elvitték a három pontot.

Csapatunk az OTP Bank Liga 14. fordulójában a DVSC csapatát fogadta a ZTE Arénában, 2119 néző előtt. A múlt heti, Ferencváros elleni kezdőcsapathoz képest egy változást eszközölt dr. Dobos Barna vezetőedző, Oleg Golodiuk helyett Eduvie Ikoba kapott szerepet a kezdőtizenegyben, ennek következtében két csatárral kezdtük a mérkőzést.

Már a 3. percben lehetőség adódott előttünk: Ikoba fejelte le az indítást Stiebernek, aki ballal lőtt, de Kosicky védeni tudott, a kipattanó Radó elé került, aki egyből lőtt, de Kosicky ezt is védeni tudta.

Az 5. percben a tizenhatos bal oldalán Stieber kapta a labdát, a rövidet célozta, de Kosicky résen volt. A 10. percben egy indítással aztán Garba lépett ki a védők között és a kapu jobb alsó sarkába lőtt (0-1). A 17. minutumban Bolla beadása után Ikoba fejelt, de a kísérlet elkerülte a kaput. Nem sokkal később Radó és Stieber játszottak össze a 16-os sarkánál, Radó kiválóan emelte be a védők mögé a labdát Stiebernek, aki az ötös sarkáról a kapu fölé lőtt. Stieber a 29. percben szabadrúgásból próbálkozhatott 23 méterről, a lövés nem sokkal elkerülte a bal felső sarkot. A 38. percben Radó kapott indítást, de sokat várt, a kapus kiért a labdára, mielőtt lőtt volna.

A második félidő elejére leginkább a mezőnyjáték volt jellemző. Az 58. percben Ikoba kapott jó indítást, testi erejét kihasználva helyzetbe került, de a félfordulatos lövés nem sokkal elkerülte a kaput. Továbbra is a mezőnyben folyt a játék, főként mi birtokoltuk a labdát, de egy jobb oldali beadás után Garba kapott labdát a tizenhatos bal oldalán és jobbal a hosszúba lőtt (0-2). Ezek után is támadott csapatunk, a 86. percben Babati bal oldali beadása után Bobál Gergely lőtt tizenhat méterről, de lövése kevéssel a kapu fölé szállt. A hosszabbítás perceire is maradtak helyzetek, előbb Babati elől mentettek a védők, nem sokkal ez után Bobál Gergely elé került a labda az ötös előterében, de a lövését bravúrral védeni tudta Kosicky, a kipattanót pedig Grumic elől sikerült szögletre mentenie a vendégeknek. A sarokrúgást követően is akadt még helyzetünk, Babati lőtt éles szögből, de a lövés a jobb kapufán csattant.

A mérkőzést így a helyzeteit jobban kihasználó DVSC nyerte. Folytatás egy hét múlva, szintén hazai pályán a Kaposvár ellen.

ZTE FC – DVSC 0:2 (0:1)
ZTE FC: Demjén - Bolla, Bobál D., Devecseri, Bedi – Stieber, Mitrovic, Kocsis (Grumic, 73.), Radó - Bobál G., Ikoba (Babati, 59.)
DVSC: Kosicky - Bényei, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Varga K. (Bódi, 74.), Tőzsér, Haris, Kusnyír - Szécsi (Adeniji, 63.), Garba (Trujic, 82.)
Gólszerzők: Garba (10., 78.)
Sárga lap: Bolla (88.), Bobál D. (90.) ill. Pávkovics (27.), Garba (41.)
Piros lap: -