Összefoglaló: Újpest FC – ZTE FC

Az OTP Bank Liga 2020/21-es szezonjának utolsó fordulójában az Újpest FC gárdájához látogattunk.

A találkozó nyíltsisakos küzdelmet hozott, közönségszórakoztató támadójátékkal.

Az első helyzetünkre a 8. percben került sor és értékesíteni is tudtuk azt. Favorov indította szépen Babatit, aki ügyesen centerezett Szánthóhoz és jobbszélsőnk közvetlen közelről a hálóba lőtt. (0-1)

A hazaiak hamar egyenlíteni tudtak, előbb egy kapufával riogattak, majd nem sokkal később Antonov mattolta Demjén Patrikot. (1-1)

Záporoztak a lehetőségek és magas színvonalú futballnak lehettek szemtanúi a kilátogató szurkolók.

A 28. minutumban meg is fordította az összecsapást Michael Oenning csapata, Antonov ismét betált egy precíz szabadrúgásnak köszönhetően. (2-1)

A második gól után kontrákra rendezkedett be a kupagyőztes és egy ilyen ellentámadásból meg is szerezték a harmadikat Branko Pauljevic révén. (3-1)

A 39. percben közel jártunk a szépítéshez, de Banai óriási bravúrral védett.

A szünetig nem változott már az eredmény, így két gólos hátrányban vonulhattunk a pihenőre.

A félidőben cserére szánta el magát vezetőedzőnk, Zimonyi Dávid helyére Könyves Norbert érkezett.

A második játékrész nagy labdabirtoklási fölénnyel kezdődött és a fővárosiak megszállták a saját térfelüket.

A 61. percben góllá érett az erőfeszítésünk, Szánthó Regő óriási bombát ragasztott Banai Dávid kapujába. (3-2)

Három minutummal később egalizálnunk is sikerült, egy jobb oldali beadásnál Koszta Márk emelkedett a legmagasabbra és bólintotta a hálóba a játékszert. (3-3)

Nem tarthatott sokáig az örömünk, Ristevski ismét előnybe juttatta a IV. kerület együttesét. (4-3)

A 78. percben a frissen beálló Futács Márkó harcolt ki büntetőt, azonban a kivitelezésbe hiba csúszott és a tizenegyes kimaradt. Ennek ellenére nem maradtunk újabb Zete-gól nélkül, Gergényi Bence egy kipattanó labdából megszerezte első találatát a szezonban. (4-4)

A 89. minutumban jött a baj, Andó-Szabó játékvezető kiállította Németh Eriket. Fiatal hátvédünk a második sárgalapját kapta a találkozón, így emberhátrányban kellett befejeznünk a mérkőzést.

Beridze bizonyult a találkozó nyerőemberének, a rendes játékidő utolsó percében megszerezte hazaiak győztes találatát. (5-4)

A párharc hajrájában újoncot is avattunk, a mindössze tizenhét éves Csóka Dominik először lépett pályára a felnőtt csapat tagjaként.

Ezzel a fordulatos találkozóval, végezetül a kilencedik pozícióban zártuk a 2020/21-es szezont.

 

Waltner Róbert: Először is, gratulálok az Újpestnek a kupagyőzelemhez és mai sikerhez is. Azt gondolom, hogy ezen a meccsen a szerencse az Újpest mellett áll, nem mellettünk. Aminek örülök, hogy a félidőben 3-1-es hátrányt követően vissza tudtunk jönni a meccsbe. Ezt kértem a félidőben, hogy higgyünk abban, hogy ezt a meccset meg lehet fordítani, de minimum egy döntetlenre hozni. Azt gondolom, hogy a döntetlen igazságosabb lett volna. Szép gólok voltak, a nézőknek biztos tetszett a mérkőzés, akár a televízió előtt, akár a lelátón ültek. Nekem annyira nem tetszett, de mégis voltak pozitív dolgok, főleg a második félidőben.

 

Összeállítások

Újpest FC: Banai – Pauljevic (90’ Perosevic), Ristevski, Koutroubis, Kastrati, Antonov – Onovo (56’ Csongvai), Bjelos (56’ Katona), Mitrovic (90’ Mucsányi) – Beridze, Simon (56’ Szakály)

ZTE FC: Demjén – Szépe (33’ Németh), Kálnoki, Bobál, Gergényi – Sankovic, Favorov – Szánthó (90’ Csóka), Koszta (72’ Futács), Babati (72’ Tajti) – Zimonyi (46’ Könyves)