Döntetlen a Vasas otthonában

Az OTP Bank Liga kilencedik fordulójában a Vasas FC-hez utaztunk. 

Már a mérkőzés 3. percében könnyen megszerezhettük volna a vezetést, amikor Diego Santos egy szemfüles labdaszerzést követően szépen ugratta ki Manzingát, aki akadálytalanul törhetett kapura, a hálóőrt elkerülni szándékozó lövése azonban a kapu mellett is elgurult.

Három perccel később, Hinora juttatta a labdát a hálónkba Holender indítását követően, a gólt azonban les miatt nem adták meg.

A 12. percben a hazaiak nagy helyzetet hagytak ki, Holender remek passzt adtott Silyének, aki tovább pöccintette a játékszert Szivacskinak, aki néhány méterről rosszul találta el, így az a keresztléc fölött repült ki a pályáról.

Az első negyedóra izgalmai után kicsit lelassult a játék tempója, a támadások egyik oldalon sem jutottak el az ellenfél tizenhatosáig.

A 30. perc környékétől érzékelhető volt némi Vasas nyomásgyakorlás, többet járatták a labdát a mi térfelünkön, gólhelyzetet azonban nem alakítottak ki.

A 41. percben Manzinga lőtt egyet távolról, ami szépen a bal alsó sarokba tartott, Jova azonban leért rá.

Három percre rá Holender szerezte meg a vezetést az angyalföldiek számára. Silye adta be a labdát Novothnynak, Holender pedig a visszagurított játékszert éles szögből lőtte el Demjén mellett a hosszúba. (1-0)

A szezonban először vonultunk hátránnyal a félidei szünetre.

A második játékrészt nagyon agresszívan kezdtük, nem hagytunk teret ellenfelünknek. Az 54. percben ennek meg is lett a gyümölcse: Gergényi szögletéből Lesjak szerezte meg az egyenlítő gólt. (1-1)

Egy perccel később Berecz adott fantasztikus labdát Hinorának, aki ügyesen kicselezte Demjént is, éles szögből viszont az oldalhálóba lőtt. 

A 65. percben Vida csapott le a labdára, és kishíjján gólt szerzett, de Kálnoki-Kis még időben tudott belelépni a lövésbe.

A szünetben beálló Meshack a 71. percben próbálkozott egy lövéssel a 16-osról, Jova azonban fogni tudta a középre tartó labdát.

A 81. percben Hidi lövését fogta Demjén, aki a Csókát becsapó, Ihrig-Farkastól kapta a labdát.

Nyolc perccel később Radó adott jó passzt Ihrig-Farkasnak, de ez a lövése sem fogott ki hálóőrünkön.

A hosszabbítás utolsó másodperceiben még Meshack eresztett el egy lövést, Jova azonban védeni tudott, ezzel a mozzanattal pedig véget is ért a játék.

Kiegyenlített mérkőzésen egy pontot hoztunk el a továbbra is nyeretlen Vasas otthonából.

Edzői értékelés: 

Ricardo Moniz: Már az első percekben megszerezhettük volna a vezetést, nagy lehetősége volt Manzingának, utána pedig kiegyenlített lett a mérkőzés. Nem tudtunk elég nagy nyomást helyezni a hazai csapatra, akik okosan ki tudták hozni a labdát. Amikor a középpályán labdát vesztettünk, akkor pedig három alkalommal is lehetőséget tudott kialakítani a Vasas. Tajtit a tegnapi edzésen vesztettük el sérülés miatt, hiányzott a kreativitása, nem tudtunk elég lehetőséget kialakítani. A szünet után felálltunk és kiegyenlítettünk egy nagyon jó és tapasztalt csapattal szemben, amiért dicséret illeti a társaságot. Mindenképp kell dolgoznunk hatékonyságunkon, de szereztünk egy pontot idegenben, így a pohár félig tele van.

Összállítások: 

Vasas FC: Jova – Szivacski, Otigba, Baráth B., Silye – Berecz, Pátkai (60' Hidi P), Vida M. (76' Ihrig-Farkas) – Hinora, Novothny (76' Radó), Holender

ZTE FC: Demjén – Mocsi, Csóka (88' Bedi), Kálnoki-Kis, Lesjak - Sankovic, Kovács B. (61' Szendrei), Gergényi, Diego Santos (76' Szalay) - Manzinga (46' Ikoba), Németh D. ( 46' Meshack)