Jobbnak bizonyult a győri együttes

A Haladás VSE otthonában aratott győzelmet követően, az ETO Akadémia elleni mérkőzésen több visszajátszóval is számolhatott Koller Zoltán: Senkó Zsombor mellett Oleksandr Safronov, Várkonyi Bence, Soltész István, Klausz Milán és Szalay Szabolcs is a kezdőcsapatban kapott helyet.

Az 5. percben Mitring lőtt nagy erővel közelről, Senkó lábbal mutatott be bravúros védést.

Egy perccel később Szalay tört kapura, próbálkozása kapu fölé ment.

A 9. percben ismét Szalay volt veszélyes, szép egyéni akció után kiszorított helyzetből passzolt a kapu irányába, a vendégek kapusa szögletre tudott menteni.

A 11. percben Soltész erős lövését hárította Sebők.

A 28. percben Mitring labdája csavarodott a jobb felső sarok felé, Senkó tökéletes ütemben mentett.

Ezután főként a mezőnyben zajlott a játék, nagyobb helyzet egyik oldalon sem alakult ki.

A 42. percben Várkonyi szabálytalanságát követően Kiss végezhetett el szabadrúgást. Labdája védhetetlenül érkezett a bal felső sarokba. (0-1)

Három perccel később Boros lőtt közelről, a győri hálóőr azonban védeni tudott.

A szünetben egygólos vendég előnnyel fordultak a csapatok.

A 49. percben Szalay szögletét Sebők húzta le Klausz feje elől.

Két minutummal később Szalay mutatott be látványos cseleket és tekerte a játékszert a kapu irányába, Sebők kiütötte a mezőnybe a labdát.

Az 55. percben Kiss távoli lövését blokkolta Safronov, a visszaívelt labdára Rátonyi érkezett és egy védelmi hibát követően szerezte meg a vendégek második gólját. (0-2)

A 62. percben Deme előre ívelt labdájára érkezett Klausz, a győri védők menteni tudtak előle.

Három perccel később Rátonyi előtt adódott lehetőség, Senkó ismét bravúrral hárított.

A 69. percben Boros 2 méteres lövését fogta Sebők.

A 72. percben Korógyi fordult kapura, szögletre sikerült menteni a védőknek.

A 79. percben ismét Boros veszélyeztetett, kapura ívelt labdája nem sokkal ment mellé.

A hosszabbítás első percében Senkó mutatott be látványos védést.

A lefújásig tökéletesen őrizte előnyét a győri alakulat, így három ponttal távozhattak Zalaegerszegről.

A következő fordulóban újra hazai pályán bizonyíthatnak fiataljaink, október 8-án 13.00-kor a III. Kerületi TVE ellen mérettetik meg magukat.

 

Edzői értékelés:

Koller Zoltán: „Nagyon csalódott vagyok az eredmény miatt. Nyilván a mai játékos minőség azt irányozta elő, hogy más eredmény fog születni. Az az igazság, hogy ma hiába volt meg a játékos minőség, a teljesítmény nem volt arányosságban vele. A teljesítmény mellett pedig hiányzott az akarat és az alázatosság is, amivel ezt a mérkőzést meg tudtuk volna nyerni. Annak ellenére mondom ezt, hogy számtalan helyzetünk volt, az ellenfelünk pedig kis túlzással eljutott a kapuig a második félidőben és egyből gólt szerzett, úgyhogy nyilván a szerencsével is hadilábon álltunk. A szerencse pedig azért sem volt mellettünk, mert nem tettünk érte ma eleget. Ennél mindenki részéről sokkal többre van szükség, hogyha mérkőzést akarunk nyerni. Persze, sajnos a futball ilyen, vannak rosszabb mérkőzések, de nyilván ilyenkor az ember csalódott.”

 

ZTE FC II. – ETO Akadémia 0-2 (0-1)

ZTE FC II.: Senkó, Deme, Safronov, Várkonyi, Soltész (80’ Mulasics), Király, Klausz (84’ Varga L.), Boros, Lengyel (60’ Balabás), Szalay (80’ Györe), Baloteli (46’ Korógyi).

ETO Akadémia: Sebők, Csáki, Nazarov, Moharos, Rátonyi (73’ Nagy), Buna, Tamás, Mitring (78’ Bakó), Kiss, Bánáti (88’ Herczeg), Varga O.