Értékes győzelem a Mezőkövesd otthonában

Az OTP Bank Liga 29. fordulójában ismét messzire utaztunk, a Mezőkövesd csapatához látogattunk, hogy megmérkőzzünk a pontokért. 

Már a mérkőzés hetedik percében szép helyzet adódott mieink előtt, amikor Lesjak lőtte el a játékszert messziről, ami azonban az a kapu mellé szállt.

Rá négy percre megérkezett a hazai válasz is: Drazic lőtt, a labda azonban megpattant Kálnokin, így végül Demjén kezében landolt.

A mérkőzés első negyed órájában kiegyenlített mezőnyjáték zajlott a Városi Stadionban.

A 24. percben ismét Lesjak előtt adódott lehetőség, aki közelről, az ötös bal sarkából próbálkozott, lövése azonban Kállairól pattant le.

A 31. percben megszületett a mérkőzés első találata, Cseri indította remek ütemben Besirovicsot, Demjén érkezett a labdára, azonban mellette elszáguldva a jobb alsó sarokban landolt. (1-0)

Az első játékrész két perces ráadásénak végeztével tehát hazai vezetéssel vonultak a csapatok az öltözőkbe. 

Boér Gábor két helyen is változtatott a szünetben, a második játékrész kezdetére, Huszti helyére Meshack, Szalay helyére Tajti érkezett.

Nem kellett sokat várnunk az első örömteli pillanatra, ugyanis a frissen beállt Tajti végezhetett szabadrúgást, a labda a sorfal mögött száguldott el és a bal felsőbe érkezett, ezzel megszületett az egyenlítő találat. (1-1)

A 62. percben ismét a Mezőkövesd próbálkozott, de kapusunk szépen mozdult ki.

Tizenkét percre rá a 71. percben beállt Mim Gergely szerezte meg csapatunk második, s egyben vezető találatát: egy pontrúgást követően a kipattanó szélsőnket találta meg, aki gyönyörűen célzott a kapu jobb oldalába. (1-2)

Pár perccel később ismét Mim volt főszerepben, aki a jobboldalon lefutotta a védőjét, a beadása pedig nem sokkal szállt el Tajti lába előtt.

A mérkőzés hátralévő részében és a hat perces hosszabbításban is felívelésekkel próbálkozott a hazai csapat, de további találat már nem született a kulcsfontosságú találkozón. 

Így tehát két góllal és három ponttal indulunk haza Zalaegerszegre!

Szép volt, srácok!

 

Edzői értékelés:

Boér Gábor: A mérkőzés első félidőjében hátrányba kerültünk, ám ekkor sem voltunk alárendelt szerepben, mi birtokoltuk többet a labdát, de még nem sikerült ezekből építkeznünk. A cseréink sokat tettek hozzá a játékhoz, ami fontos egy csapat életében. A második játékrészben a szemléletváltásnak és szenvedélyességünknek köszönhetően nagyon jól félidőt produkáltunk. Két szenzációs lövés meghozta a sikert, bízom benne, hogy ez erőt ad a folytatásra. Köszönjük a szurkolóinknak, hogy elkísértek minket és azt is, hogy még akkor is biztatták a csapatot, amikor hátrányba kerültünk.

 

Összeállítások:

Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli - Kállai (61' Zahary), Lukic, Pillár, Filip - Brtan, Babunski (76' Vajda)- Besirovic, Cseri (76' Molnár), Nagy (76' Karnitskiy) - Drazic 

ZTE FC: Demjén - Lesjak (64' Safronov), Kálnoki-Kis, Mocsi - Huszti (46' Meshack), Bedi (46' Grezda), Sankovic, Szendrei, Gergényi - Szalay (46' Tajti), Németh (71' Mim)