Csapatunk 1-0-s vereséget szenvedett a szezon utolsó hazai mérkőzésén

Az utolsó hazai mérkőzésünkön a Gyirmót FC csapatát fogadtuk az OTP Bank Liga 32. fordulójában. 

Kissé lassan indult a mérkőzés, mindkét csapaton érződött az óvatosság a kezdeti percekben. Grzan szemfüles labdaszerzése törte meg a csendet a hatodik percben, amiből kialakíthattuk első helyzetünket, Meshack viszont mellé tekert.

Ezután a 25. percig mondhatjuk, hogy jóformán helyzetet sem láthattunk a meccsen, ekkor azonban Grzan adott egy ígéretesnek tűnő labdát Tajtinak, Rusák azonban figyelt és fogta a középre tartó lövést.

A Gyirmót a 30. percben mutatta meg magát először, Hasani tette vissza az érkező Nagy Patriknak a játékszert, aki lendületből mellé bombázott.

Az első felidő legnagyobb lehetősége a 34. percben adódott, Grzan lopta le ismét a labdát ellenfele lábáról, majd kapura tört, a kapust is kicselezte, de végül mellé lőtt.

Négy perccel később a vendégek is nagy lehetőséget hagytak ki. Először Hasani lövését hárította Demjén, aki azonban ellenfélhez öklözött, Varga a hirtelen adódott lehetőséget pedig nem tudta jól lereagálni, és mellé bólintott.

A 42. percben Kálnoki-Kis zavarta meg Rusákot, amiből Zsóri került helyzetbe, de nem sikerült jól eltalálnia a labdát.

Sok hiba és kevés helyzet jellemezte az első játékrészt, gólok nélkül ballagtak a játékosok a szünetre.

A második félidő elején a frissen beálló Szalay adta be gyönyörűen Spoljaricnak a játékszert, aki nem sokkal fejelt fölé.

A 47. percben aztán Medgyes adott szép passzt Vargának, aki ezúttal nem hibázott, és belőtte a labdát a léc alá, megszerezve a találkozó első gólját. (0-1)

Kevesebb, mint tíz perccel később Herjeczki kínálta meg Demjén kapuját egy jó lövéssel, a hálóőr azonban védeni tudott.

A 70. percben Rusák kétszer is megmentette csapatát, először Milovanovikj lövését szedte ki, majd Halilovic ismétlését is ki tudta piszkálni. 8 perccel később Szalay alakított ki szép helyzetet és Lesjak mellé fejelése zárta az akciót.

A 82. percben ismét Rusák óriási védése kellett a Gyirmótnak előnyük megtartásához, Serafimov került közelről lövőhelyzetbe és a kapust találta el.

A hajrában meg próbálkoztunk kiegyenlíteni, viszont a már biztos kieső vendégek kapuját a szezonbeli utolsó hazai mérkőzésen már nem sikerült bevenni, így a győriek vitték el a három pontot.

Csertői Aurél: Nagyon sok minden történt a mérkőzésen, mindkét csapat megannyi lehetőséget kidolgozott, helyenként látványos is volt a játék, de sok hiba is volt benne. Azt gondolom, hogy ebből a sok helyzetből mi egyet berúgtuk és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

Molnár Balázs: Újra a saját gödrünkbe léptünk, hiszen egy könnyű gól után ébredtünk és kezdtünk el támadóan futballozni. Ilyenkor, ahogy lenni szokott, ha nem teszünk eleget, akkor a szerencse sem áll mellénk és így sajnos a nagyobbnál nagyobb helyzetek is kimaradtak.

 

Összeállítások: 

ZTE FC: Demjén - Lesjak, Serafimov, Kálnoki-Kis, Bedi (61’ Halilovic)- Spoljaric, Sankovic, Tajti - Meshack (41’ Gergényi), Grzan (61’ Milovanovikj), Zsóri (45’ Szalay) 

Gyirmót FC Győr: Rusák - Szegi, Csörgő, Széles, Zeke - Hasani (55’ Herjeczki), Vass (55’ Radics), Nagy (84’ Hajdú), Medgyes - Varga (71’ Simon), Ventura (55’ Kovács D.)