Otthon tartotta a pontokat a Bács-Kiskun vármegyei csapat

Az OTP Bank Liga 27. fordulójában a Kecskeméti TE együtteséhez látogattunk. 

A 4. percben adódott az első komolyabb helyzet a hazai csapat előtt, Horváth Krisztofer erőtlen lövése került Demjén kezébe. Egy perccel később Meshack lőtt szinte az oldalvonaról, a kecskeméti védők szögletre rúgták a próbálkozását. 

A 17. percben egy kiugratást követően Ikoba próbálkozott, de lövését Vágó blokkolta. 

Három perccel később veszélyes kecskeméti lővés érkezett, Banó-Szabó 25 méterről lőtt, a labda a bal kapufáról pattant ki. A pontrúgást követően, Horváth Krisztofer tört kapura, akinek lövése kipattant Demjénről, majd az elé visszakerülő labdát a rövid sarokba juttatta. (1-0)

A 24. percben megérkezett a második hazai találat is, Szabó Alexet találta meg jól egy bal oldali szöglet, aki a bal felső sarokba fejelte a játékszert. (2-0)

A félidő második felére felélénkült csapatunk és támadóbb játékot kezdett játszani, komolyabb helyzetet kialakítani azonban nem sikerült. 

A félidő utolsó percében Demjén mutatott be egy bravúros védést, Horváth Krisztofer bal alsóba tartó lövését hárítva. 

Hazai vezetéssel vonultak a csapatok az öltözőkbe. 

A szünetben két cserét is eszközölt vezetőedzőnk. Eduvie Ikoba helyére Németh Dániel, míg Szalay Szabolcs helyére Klausz Milán érkezett. 

Az 50. percben a frissen beállt Németh Dániel veszélyeztett, aki fordulásból lőtt kapura, Varga azonban magabiztosan védett. 

Nyolc perccel később Szendrei lőtt a hazai kapu fölé. 

Az 59. percben közel kerültünk a szépítéshez, Németh Danit ugratták ki, akinek a passza megtalálta Klauszt, Varga azonban lábbal védett. 

A 71. percben megszületett a harmadik kecskeméti találat is: Tóth Barna Nagy Krisztiántól kapott remek passzt, a támadó pedig jobb hosszúban gurította a labdát. (3-0)

A mérkőzés hátralévő részében próbálkoztunk a szépítő találat megszerzésével, azoban maradt a kecskeméti fölény és a 3-0-as végeredmény. 

 

Edzői értékelés: 

Ricardo Moniz: Gratulálok a Kecskemétnek, megérdemelt sikert arattak. Tudtuk, hogy jó sorozatban vannak és ezt szerettük volna presszing stílusú játékunkkal megtörni. Csatárjaink viszont nem helyeztek elég nagy nyomást a védelmükre és két egyéni hiba korai hazai vezetést eredményezett. Kevés lehetőséget alakítottunk ki az első játékrészben, a szünetben kettőt változtattunk, Klausz és Németh beszállása frissességet hozott a játékunkba. Közel voltunk a szépítő találathoz, ha bemegy Klausz helyzete, más lett volna a találkozó végkimenetele. Érzékeny vereséget szenvedtünk, ami azért is fájó, mert nem játszottunk a saját játékunkat és nem nyertünk elég párharcot. Ma megtörtünk, de holnap fel kell állnunk, hat fontos bajnoki mérkőzés és a kupadöntő vár ránk. A saját játékunkat kell játszani a jövőben és hiszek benne, hogy pozitívan zárhatjuk a szezont.  

Összeállítások: 

Kecskeméti TE: Varga - Szabó, Belényesi, Zeke (85' Grünwald) - Nagy (76' Katona), Nikitscher (86' Meskhi), Vágó, Szuhodovszki, Banó-Szabó (76' Májer) - Horváth (62' Katona), Tóth

ZTE FC: Demjén - Huszti (59' Lesjak), Mocsi, Kálnoki-Kis, Csóka (71' Grezda) - Szendrei, Tajti (59' Mim) - Meshack, Szalay (46' Klausz), Gergényi - Ikoba (46' Németh D.)