Izgalmakat ígér az idény utolsó fordulója

Megkezdődött a visszaszámlálás és hamarosan utoljára lép pályára szeretett csapatunk az OTP Bank Liga 2023/2024-es kiírásában. Végső ellenfelünk a Kecskeméti TE gárdája lesz, akik hozzánk hasonlóan a hatodik helyet szeretnék megszerezni a tabellán. A rendkívül szoros középmezőnyben még bármi megtörténhet, rajtunk és vasárnapi ellenfelünkön kívül még a DVTK, valamint az MTK is odaérhet a tabella mértani közepére.

Sorsunkat befolyásolhatja a Diósgyőr is, akik, ha szombaton elhoznák az Európa-Liga indulásért küzdő Fehérvár otthonából mind a három pontot, már biztosan, a többi mérkőzés eredményétől függetlenül, megszereznék a pontlétra hatodik helyét. Számunkra természetesen csak a győzelem lehet a cél, hiszen egy esetleges DVTK siker ellenére is pontot, pontokat kell szereznünk, ahhoz, hogy ne kerüljünk lejjebb az aktuális, 7. helyet érő pozíciónknál.

A szorosan mögöttünk tanyázó Kecskemét nagyszerűen hangolt az utolsó fordulóra, miután 0-3 arányú sikert arattak a „lilák párharcában”, a Szusza Ferenc Stadionban. Az utóbbi öt mérkőzésen, akár csak a Zete nyolc pontot szereztek és ezzel hozzánk hasonlóan zsinórban az ötödik veretlen mérkőzésükre készülnek Horváth Krisztoferék.

A zalaegerszegi nevelésű, mindössze 22 éves Horváth Krisztofer betalált legutóbb az Újpest ellen és immár 16 gólból vette ki a részét a bajnokság során. A Torino csapatától kölcsönben szereplő játékos bekerült Marco Rossi, Európa-bajnokságra nevezett válogatott keretébe is. Innen is sok sikert kívánunk Krisztofernek a nemzetközi tornára!

A KTE csapatával mindössze tizenhat mérkőzést játszottunk a múltban, ebből tizenhárom alkalommal mérkőztünk meg a bajnokságban és háromszor harcoltunk egymás ellen a továbbjutásért a Magyar Kupa keretei közt. A magyar első osztályú találkozóinkat szemügyre véve láthatjuk, hogy idegen környezetben még egyik fél sem tudott felülkerekedni a másikon, így vasárnap egy érdekes sorozat megszakításáért küzdhetünk majd.

A legutóbbi randevúnk során 3-1 arányú győzelmet arattunk a ZTE Arénában. Akkor épp a Kecskemétről érkezett Kiss Bence indította be a gólgyártást a 10. percben, egy nagyszerű távoli lövéssel. Bence elmondása szerint ugyanúgy készül a KTE elleni találkozóra, mint teszi azt bármelyik másik ellenfél ellen.

„Örülök, hogy sikerült gólt szereznem ellenük a legutóbbi mérkőzésünkön és az, hogy győzelem is született, még inkább megszépíti az emléket. Természetesen szeretnék hasonló teljesítményt nyújtani, ismét hozzájárulni valamilyen formában egy vagy akár több találathoz is, de a legfontosabb, hogy az utolsó fordulóban is sikerüljön a tavasszal megszokott, jó szereplés. A célunk, hogy elhozzuk a három pontot Kecskemétről és méltóképp zárjuk a szezont.”

Május 19-én vasárnap, 17:15 órai kezdéssel kiderül tehát, hogy sikerül-e, először az élvonalbeli szereplésünk során három pontot szerezni a Széktói Stadionban. Minden kedves szurkolót arra buzdítunk, hogy kövesse az eseményt és szurkoljon csapatunknak a bajnokság utolsó mérkőzésén! MINDENT BELE, ZETE!

SZURKOLÓI INFORMÁCIÓK

  • A mérkőzésre jegyek online, elővételben is elérhetők ITT
  • A mérkőzés napján másfél órával a kezdés előtt nyitnak a kapuk és a pénztárak
  • A vendégszektorra a „B” lelátó jegyárai, kedvezményei és előírásai érvényesek
    • A vendégszektor a Csabay Géza körútról érkezve közelíthető meg, parkoló közvetlenül a szektor bejárata mellett, a Kecskeméti Fürdővel szemben található
    • A 3-as kapun lehet belépni a szektorba, ahol büfé és mosdók állnak a szurkolók rendelkezésére. A stadion és a pénztár szolgáltatásait csak készpénzzel tudják igénybe venni a helyszínen lévők

Hazai pályán pedig legközelebb július 20-án találkozunk majd, a Zete Fieszta keretein belül!