Összefoglaló: ZTE FC – Kisvárda Master Good FC

Az OTP Bank Liga 32. fordulójában a Kisvárda együttesével mérkőztünk a ZTE Arénában és a péntek reggeli bejelentésnek köszönhetően újra nézők előtt kerülhetett megrendezésre az összecsapás.

Nyárias, tökéletes futball idő fogadta a csapatokat, és bár egyből egymásnak feszültek az alakulatok, a 20. percig nem forogtak veszélyben a kapuk.

Az első lövéssel a vendégek próbálkoztak a 24. minutumban, de Demjénnek nem kellett játékba avatkoznia.

Nem sokkal később egy formás akció végén kedvenceink is veszélyeztettek, Gergényi adott középre élesen, de Futács nem találta el tisztán a játékszert.

A félidő második felében magához ragadta a kezdeményezést Waltner Róbert legénysége és labdabirtoklási fölényre tettünk szert. A piros-fehérek teljes mértékben a kontratámadásokra rendezkedtek be.

A szünetig sok említésre érdemes esemény nem történt, így döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A pihenőben két helyen változtatott vezetőedzőnk, Tajti érkezett Koszta helyett, valamint Babati lépett pályára Könyves pótlásaként.

A térfélcsere után is hasonlóan folytatódott a találkozó, a szabolcsiak rendkívül defenzív felfogásban folytatták az összecsapást.

Mindezek ellenére az első veszélyes próbálkozás az 57. percben a Várda előtt adódott, Bumba távoli lövése veszedelmesen csapódott a kapunk mellé.

A mérkőzés utolsó harmadában felélénkült a játékunk, többször veszélyesen értünk a tizenhatoson belülre.

A 67. minutumban talán a párharc legnagyobb lehetőségét láthattuk, Zimonyi készítette le Gergényi beívelését Favorovnak, azonban egy menteni igyekvő lábról szögletre vágódott a labda.

A 85. perctől életjeleket adtak a vendégek, is és nyíltsisakossá vált a játék képe.

A véghajrában Zimonyi is ziccerbe került, Babati bepasszolt labdájára ért oda, majd tízesünk maga is veszélyeztetett, de Dombó mindvégig állta a sarat.

A hosszabbítás sem hozott gólt, így maradt az igazságosnak mondható döntetlen, mellyel matematikailag is biztossá vált, hogy jövőre is az első osztályban szerepel majd együttesünk.

Köszönjük a támogatást szurkolóinknak, akik a stadionon belülről buzdították csapatunkat!

 

 

Edzői értékelés

Waltner Róbert: Úgy vélem, hogy egy X-es meccs volt, sajnos ma nem volt benne több. Több lehetőségünk is volt, de a játék képe alapján a döntetlen igazságos. A Kisvárda egy masszív, jól védekező csapat. Amikor én átvettem ezt a csapatot, akkor tíz meccs alatt, egyszer nyert a Zete, most pedig hat meccs alatt nyertünk háromszor és két döntetlent értünk el, így azt gondolom, hogy előre léptünk. A legfontosabb cél, amit sikerült elérnünk, az a bennmaradás. Nem volt egyszerű, mert a DVTK nagyon szívta magát a Honvédnak pedig nagyon erős kerete van. Ez mindig nagy dolog, hisz a bajnokság kiélezett és a Zetének megint sikerült, úgyhogy elégedettek lehetünk.

Supka Attila: Azt gondolom, hogy amiért jöttünk azt részben sikerült megszerezni, hisz úgy érkeztünk, hogy szeretnénk három pontot szerezni. Úgy gondolom, hogy az első félidőben benne is volt a játékunkban, a másodikban már nem annyira. Azt hiszem, hogy ezzel az egy ponttal is elégedettek lehetünk, mert ez azt jelenti, hogy már most több pontot szereztünk, mint a tavalyi évben. Ötödik helyen vagyunk, amit szeretnénk is megtartani a jövő héten, hazai környezetben.

 

Összeállítások

ZTE FC: Demjén – Szépe (85’ Németh E.), Kálnoki, Bobál, Gergényi – Sankovic, Favorov (88’ Kovács) – Szánthó, Koszta (46’ Tajti), Könyves (46’ Babati) – Futács (6’ Zimonyi)

Kisvárda Master Good FC: Dombó – Hei, Kravchenko, Cirkovic, Matheus – Karabelyov (77’ Zlicic), Melnyk – Ötvös (46’ Navrátil), Bumba, Sassa (68’ Camaj) – Viana (68’ Jelena)