Asszisztens edzőnkkel beszélgettünk a szlovéniai edzőtáborban

Julian Jenner asszisztens edzőként segíti klubunkat a nyár elejétől. Az egykori kiváló játékossal a roglai edzőtáborban készített interjút honlapunk. Talán kevesen tudják, de a holland szakembernek magyar családja van, így az első kérdésünk arra irányult, hogy milyen nyelven készítsük az interjút. - Beszélek magyarul, habár még egy-egy szituáció kihívást jelent, főként akkor, ha gyorsan beszélnek hozzám. Úgyhogy inkább angolul legyen – mondta magyarul a tréner.

Mennyit kellett gondolkodnod a klub ajánlatán?

Nagyon gyorsan meghoztam a döntést. Amikor Dragóner Attila és Ricardo megkeresett, egyből igent mondtam, mert nagyon jó megérzéseim voltak. Az Ajaxban és előtte az Alkmaarban a legjobb holland utánpótlás játékosokkal dolgozhattam, de szerettem volna egyet előre lépni és nagyon örültem a Zete megkeresésének. A feleségem és a gyermekeim is magyarok és boldogok voltak, amikor meghallották a hírt, hogy visszatérünk Magyarországra. Úgy érzem jó helyen vagyok most.

Jeleneg hat napos edzőtáborban van a csapat, elégedettek vagytok a körülményekkel?

Még nem voltam korábban Szlovéniában, de nagyon jók a körülmények. Keményen dolgozunk, nincs sok szabadidőnk; edzünk, eszünk, alszunk, vagy épp meccset játszunk. Emellett nagyon sokat egyeztetünk a stábbal a feladatokról, az igazolásokról és arról, hogy miként segítsük a magyar fiatalokat a fejlődésükben.

Min van a hangsúly ezekben a napokban?

Jelenleg arra fókuszálunk, hogy a lehető legjobb fizikai állapotba kerüljünk. Ki kell alakítanunk a játékstílusunkat és a játékintenzitásunkat. Mindenkinek meg kell értenie, hogy az adott poszton mi a feladata. Szeretnénk segíteni a játékosokat a folyamatos fejlődésükben, hogy a végén oda tudjunk érni a tabella első felébe. Sokat változott a csapat a nyáron, de azt gondolom, hogy napról napra egyre jobban nézünk ki, ezért pozitívan tekintek előre. Szeretnénk még több gólt szerezni, de elégedett vagyok az eddig elvégzett munkával.

Hogy érzitek magatokat Zalaegerszegen?

Nagyon jól érezzük magunkat Zalaegerszegen, egy relatíve kicsi és szép város. Sikerült már egy házat is találnunk, ahol a három kislányom nagyon jól érzi magát. Az emberek kedvesek és barátságosak, ezért nagyon jók az első benyomásaim. Pár napja elmentünk a víziparkba is, remek élmény volt.