Az MTK jobban sáfárkodott a helyzeteivel és 3-2-re nyert

Az OTP Bank Liga 30. fordulójában a sereghajtó MTK Budapest együttesét fogadtuk a hazai pályán.

A találkozó első lehetősége Gergényi előtt adódott a 2. percben, amikor Halilovic jobbról beadott labdáját lőhette kapura, de a védőkről szögletre pattant.

A kezdeti mezőnyfölényünk ellenére azonban az MTK szerzett vezetést. 

A 14. percben ugyanis Futácsot ugratták ki, aki nagyon jó helyen kapta a labdát és elpöccintette azt a hosszú oldalra. Demjén még bele tudott kapni, de a játékszer így is a kapunkban landolt.(0-1).

A 19. percben Tajti szabadrúgásából Serafimov fejelt a jobb kapufára, a kipattanót Lesjak közelről mellé lőtte.

Pár perccel később újabb nagy lehetőség maradt ki, amikor Tajti baloldalról, a 11 pont magasságából végezhetett el pontrúgást és az élesen a sarokra tartó löketet Mijatovic bravúrral védte.

A félidő közepénél több, apró szabálytalanság miatt állt a játék. A vendégek inkább a kontrákra rendezkedtek be, a mieink pedig próbáltak rést találni a budapesti védelmen.

A 36. percben Tajti adott kiváló átadást Bedinek, aki Varjú szorításában tudott fejezni, de a próbálkozását védte a vendég kapus. 

Izgalmas pillanatokat hozott a félidő utolsó néhány perce: Gergényi nagybedobását Halilovic vette le a tizenhatoson belül, lövése Bedi elé pattant, aki közelről a kapusba lőtt. Az újabb kipattanóból Mocsi cselezett az alapvonalnál befelé, de lövés helyett középre gurított, így oda lett a lehetőség.

Egy gólos vendég vezetéssel vonultak a csapatok a szünetre. 

A félidőben védőt cseréltünk csatárra, Gergényi helyett Spoljaric szállt be a mérkőzésbe.

Már a 47. percben Lesjak került helyzetbe, de bal lábas lövését hárította a kapus.

Az 54. percben Futács duplázott, Vancsa találta meg jól, ő pedig egy szép labdaátvétellel egyből lövésre tette magának a játékszert, szemben a kapussal pedig nem hibázott. (0-2).

Három perccel később szépítettünk! Halilovic tette ki gyönyörűen Tajtinak, aki egyből középre adta, Spoljaric pedig kapásból lőtt, és megszerezte a szépítő találatunkat. (1-2).

A 87. percben Meshack Grzant indította, aki behúzott a 16-oson belülre, majd középre adta, és meg is találta vele Zsóri Dánielt, aki első Zete góljával kiegyenelítette a mérkőzés állását.  (2-2).

A második félidő hosszabbításának első percében Grozav fejelt Demjén hálójába, a gólt azonban először les miatt visszafújták. A videóbíró ellenőrzése után azonban mégis megadták, így ismét a vendégcsapat vezetett. (2-3).

A 95. percben még Zsóri végezhetett el szabadrúgást, de lövése centikkel elkerülte a felsőlécet. A vasárnapi mérkőzésen hiába volt mezőnyfölényünk és több lehetőségünk, az MTK vitte haza a három pontot.

Edzői értékelések: 

Molnár Balázs: "Sajnos a mai mérkőzést párhuzamba állíthatjuk a Paks ellenivel. A 90. percben a VAR eldöntötte a találkozót és sajnos nem a mi javunkra. Azonban szerintem pozitívum, hogy 0-2-ről fel tudott állni a csapat és egyenlíteni tudott. Úgy gondolom, hogy mentális okokra kell ezt visszavezetni, nem a játékosok egyéni képességeiben keresendő bárminemű hibára. Nagyon rövid időnk van a fejünket helyre tenni, hiszen három nap múlva a bajnokság legjobb csapatához látogatunk, de mindent meg fogunk tenni, hogy méltóképpen képviseljük a klubbot."

Horváth Dávid: "Szerettünk volna az egész mérkőzésen mi dominálni. Azt kértem a játékosoktól, hogy azokban a pillanatokban, percekben, amikor esélyük van előnyösen fellépni, akkor bátran, önbizalommal teli játékot játszanak. Úgy érzem, hogy ez az első félidőben meg is valósult. A második félidőben a mentális fáradtság és az elmúlt időszak sikertelensége miatt egy egyszerűbb játékra kellett berendezkednünk. Úgy érzem nagy energiák szabadultak most fel a csapatból és a játékosoknak is sikerült teljesíteni azt, amit kitűztünk."

Összeállítások:

ZTE FC: Demjén - Lesjak, Serafimov, Mocsi, Gergényi (46' Spoljaric) - Sankovic, Halilovic (59' Zsóri) - Grzan, Tajti (59' Posztobányi), Bedi - Meshack

MTK Budapest: Mijatovic- Varju, Rajkovic, Nagy, Herrera –Ramadani, Horváth, Kovács (64' Mezei) - Stieber (85' Kovácsréti), Futács (70’ Miovski), Vancsa (85' Grozav)