Beharangozó: Mezőkövesd Zsóry FC-ZTE FC

Az OTP Bank Liga második fordulójában Mezőkövesdre látogat csapatunk, az összecsapás pedig szombaton 17:45-től veszi kezdetét!

Mindkét együttes számára bíztatóan indult a bajnokság, a mieink a ZTE Arénában értek el döntetlent a 2020/21-es szezonban bronzérmes Mol Fehérvárral szemben, míg a sárga-kékek Paksról tudták elhozni a három pontot, egy öt gólos mérkőzésen.

A Videoton ellen rendkívül szervezett játékot mutatott Waltner Róbert legénysége és külön öröm, hogy új játékosaink, az NB I-ben debütáló Halilovic, Serafimov páros is remekül mozgott a találkozón, valamint a padról beszálló Skribek és Meschak ugyancsak lendületet hozott a pályára. Csapatunk elszántságát bizonyítja, hogy hátrányból tudtunk felállni, Dárdai bombagóljára Babati válaszolt, ezzel kialakítva az 1-1-es végeredményt.

A Pintér Attiláék is aktívak voltak az átigazolási időszakban, az érkezők között találhatjuk náluk többek között Szépe Jánost, Cseke Benjámint és Stefan Drazicot is.

A 2020/21-es szezonban igazán kiegyenlített volt a mérlegünk a matyóföldiekkel szemben, a második fordulóban 1-1-es döntetlent játszottunk, majd a visszavágón hazai pályán sima 3-0-s győzelmet arattunk, végezetül pedig a harmadik körben – koronavírus problémáink csúcsán – 2-0-s vereséget szenvedtünk idegenben.

Edzői várakozás

Waltner Róbert: Vasárnapi döntetlen jó eredmény volt, hisz a Fehérvár nagyszerű csapat, több válogatott játékossal a keretében. A csapat mindvégig fegyelmezetten játszott és úgy gondolom, hogy megérdemeltük az egy pontot. Pozitívan tekintünk a Mezőkövesd elleni összecsapásra is, minden meccs más, de mindenképp szeretnék jó eredményt elérni. Bízok benne, hogy minél hamarabb megszerezzük az első győzelmünket.