Fiatal üdvöskénk a szezon meglepetés embere. Eddig háromszor lépett pályára kezdőként a bajnokságban és már négy találatnál jár. Sőt, két alkalommal a mérkőzés játékosának is megválasztották. Kiemelkedő statisztikái mellett agilis játéka és szemtelen megoldásai miatt is szerethető, csupaszív futballista. Továbbá üde színfoltja a hazai utánpótlásnevelésnek. A Zete-szurkolók egyik kedvencévé váló Zimonyi Dáviddal beszélgettünk.

 

Hihetetlen hónap áll mögötted. Gondoltad volna, amikor csatlakoztál a Zetéhez, hogy ez így alakul?

  • Számítani nem számítottam rá. Tudtam, hogy rengeteget kell dolgoznom és tettem is érte. Örülök neki, hogy így zajlott ez a hónap. Számtalan egyéni edzésen vettem részt és az NB III-as játéklehetőség is sokat segített a fejlődésemben.

 

Félelmetesek a mutatóid az NB III-ban is. Hét mérkőzésen, hét gól. Ez is megsüvegelendő teljesítmény.

  • Örömmel játszottam vissza, pozitívan fogtam fel az alkalmakat. Tudtam, hogy ott kell jól teljesítenem, hogy utána a nagy csapatban is pályára léphessek. Megkaptam a lehetőséget és szerencsére élni is tudtam vele.

 

 

Nem egy szokványos karrierút a tied. Nem a nagy akadémiák egyikéről kerültél az NB I-be. Mesélj kérlek, ez egy megtervezett folyamat volt?

  • Nem volt megtervezett semmi. Lipóton minden évben a feljutásért harcoltunk és később gólkirály is tudtam lenni. A két kupameccsen megmutathattam magam és így alakult a történet. Mindig futballistává akartam válni, de nem gondolom, hogy ehhez szükséges az akadémiai képzés. Örülök, hogy így jutottam el idáig, a korai felnőtt focin keresztül.

 

Hatalmas ugrás egy első osztályú klub kötelékébe tartozni. Gyorsan sikerült a beilleszkedés?

  • Úgy gondolom igen. Korábban edzettem már itt egy hónapot, de közben teljesen átalakult a keret. Nagyon szeretek itt lenni és jó a kapcsolatom a társakkal. Könyves Norbi sokat segít nekem és szerintem kicsit a szárnyai alá is vett.

 

A pályán kicsattansz az energiától. Minek köszönhető ez az ihletett forma?

  • Tényleg jó állapotban érzem most magam, a játék is megy és élvezem a bizalmat. A mester is ellát tanácsokkal, ami természetesen hozzájárul az előre lépésemhez.

 

Kijelenthető, hogy megháláltad a bizalmat. Konkrétan sprintben közlekedsz a pályán. Miből meríted az erőd? Egyáltalán, hogy bírod?

  • Én mindig mindent megteszek a csapatért. Mindig győzni akarok! Persze a Mester is kéri a letámadást és rengeteget kell futnunk ebben a szisztémában, de ez a játék velejárója.

 

 

Nagyon bátran végrehajtod a cseleket mind a mezőnyben, mind a kapu előtt. Honnan jön ez a lazaság?

  • Mindig is szerettem egy az egyezni és meg merem húzni a trükköket. Ha kell a tizenhatoson belül, ha kell a félpályánál. Persze van benne kockázat, de akkor is megpróbálom, mert ez az én játékom.  

 

Milyen célokat tűztél ki magad elé a szezon tekintetében?

  • Szeretnék minél több percet a pályán tölteni és gólokkal segíteni az együttesnek. A legfontosabb, hogy a csapat sikeresen szerepeljen!