Igen sűrű nyár van klubunk mögött, a héten pedig az átigazolási piac is lezárult. Az elmúlt időszak történéseiről beszélgettünk klubunk elnökével, Végh Gáborral.

 

A napokban zárult az átigazolási időszak. Hogy látja, sikerült teljesíteni a nyárra kitűzött célokat?

Mindig nehéz, hisz a lehetőségeink messze vannak az elvárásoktól, sőt, sok esetben még az én elvárásaimtól is. Ennek ellenére, többnyire jó nevű, de különböző okok miatt kevesebbet játszó labdarúgókat igazoltunk, akikből remélem, hogy minél többen igazolni fogják döntésünk helyességét.

Három, már NB I-ben is bemutatkozott fiatal játékosunk – Kovács Barnabás, Németh Erik és Szalay Szabolcs – kölcsönbe távozott. Mi állt a döntés mögött?

Kizárólag a fejlődésük érdekében hoztuk meg ezt a döntést. Bízunk benne, hogy rutinosabb és jobb labdarúgóként térnek majd vissza Zalaegerszegre. Ne felejtsük el, hogy a távozásukkal együtt is miénk az NB I legfiatalabb kerete és a magyar játékperceket tekintve is a negyedik helyen állunk, öt fordulót követően.

Július végén távozott a klubtól Sallói István. Mennyire nehezítette meg a távozás a klub hétköznapjait?

Nagyon megnehezítette, mivel nem voltam rá felkészülve. Engem személy szerint is megérintett, hiszen még így, ötven év után is bízom az adott szóban. De ha már így alakult, sok sikert kívánok neki! Jó szakember és ha kicsit „vagányabb” lesz, akkor sokra viszi.

Ha már szóba került a sportigazgatói a pozíció, miként látja, mennyire sürgős betölteni ezt a szerepkört?

Sürgős, de egy meghatározó pozícióról beszélünk, ami egyben bizalmi állás is, így időbe telik megtalálni a megfelelő személyt. Nagy tudással rendelkező szakembert keresek, aki jó pedagógus és vezető is egyben. Nem mellékesen olyat, aki azonosulni tud a klub filozófiájával is.

Öt bajnoki mérkőzésen vagyunk túl, hogyan értékeli az eddig látottakat?

Vegyes a kép számomra. A MOL Fehérvár és a Debrecen ellen rendben volt a játékunk, míg Mezőkövesden a videóbíró nem megfelelő használata miatt vesztettünk pontokat. A Puskás Akadémia ellen egy nagyon hektikus meccset játszottunk, ami végén a felcsúti együttes jött ki győztesen. A legutóbbi mérkőzésen pedig nem mértük fel jól a Honvéd erejét és motiváltságát, ami fájt egy kicsit.

Mivel sok tartalékunk van, biztos vagyok benne, hogy következő mérkőzéseken eredményesebbek leszünk.

Csütörtökön sorsoltak a MOL Magyar Kupában. Milyen célokat tűzött ki maga elé a klub a hazai kupasorozatban?

Két hét múlva kezdjük meg a sorozatot a Vác otthonában. Szeretnénk addig eljutni, ameddig csak lehet és ha lehetőség adódik, meg is nyerni a Magyar Kupát!

Mit vár az előttünk álló időszaktól?

Az elmúlt hét év legtöbbre hivatott kerete a mostani. Remélem, hogy tudunk élni ezzel és az eredményekben is meg fog mutatkozni. Vezetőknek, edzőknek és játékosoknak is nagy lehetőség, csak élni kell vele! Azt is várom, hogy szurkolóink értékelni fogják erőfeszítéseinket és azt, hogy hétről hétre az NB I-ben buzdíthatják a csapatot. Bízom benne, hogy ez a nézőszámban is meg fog mutatkozni. Nem akkor kell áhítozni az NB I után, amikor nincs, hanem akkor kell örülni neki, amikor van. Most pedig egy jó NB I-es csapatunk van!