A védelem egyik oszlopos tagja válaszolt kérdéseinkre a kupamérkőzést követően. Várkonyi Bence immár az egyetlen játékos a felnőtt keret tagjai közül, aki az összes mérkőzést végig játszotta ebben a naptári évben. Ez a sorozat még novemberben kezdődött és jelenleg tíz tétmérkőzése tart. Fiatal védőnk számára ez közel ezer percet jelent és még messze az idény vége.

Tavaly érkeztél a csapathoz az MTK egyesületétől, kölcsönszerződéssel. Milyen volt számodra az elmúlt pár hónap, hogy érzed magad nálunk?

„Sikeresnek tartom az elmúlt időszakot, könnyen beilleszkedtem a csapatba. Örülök, hogy a tavaszi szezontól rendszeresen megkaptam a lehetőséget és a csapat is nagyszerűen teljesít. Szabadidőmben a pályán kívül is szoktam találkozni a csapattársakkal. A családom amikor teheti meglátogat és a hazai mérkőzéseken általában részt vesznek. A budapesti barátokkal is tartom a kapcsolatot, amikor van időm személyesen is szoktam velük találkozni.”

Jelenleg te vagy az egyetlen játékos a felnőtt keretben, aki végigjátszotta az összes tavaszi mérkőzést, beleértve a legutóbbi kupameccset. Mit gondolsz minek köszönhető ez a jó forma, továbbá, hogy a szakmai stáb ekkora bizalmat szavaz neked?

„Fiatal vagyok, úgy gondolom bírnom kell és szerencsére bírom is. Fizikálisan is jó állapotban érzem magam és próbálok élni a lehetőséggel, amit megkapok. Sokat edzek és hozzászoktam már a terheléshez. Számomra, mint sokaknak az fontos, hogy a lehető legtöbbet focizzak, úgyhogy örülök, hogy végig tudom játszani a meccseket.”

Márton Gábor azt mondta a DVTK elleni meccs után, hogy „könnyű gólokat kaptunk”. Hogyan értékeled a mérkőzést, milyen volt olyan játékosokkal az oldaladon, akik nem a megszokott bajnoki kezdő tagjai?

„Én is úgy gondolom, hogy voltak elkerülhető gólok. Nehéz megmondani, hogy mennyire befolyásolta a játékot a kicsit felforgatott kezdő, hiszen ismerjük egymást, edzéseken is együtt játszunk és tudtuk, hogy mit akarunk. Egy-egy hiba történt, amit az ellenfelünk hatékonyan használt ki. Jobban kellet volna koncentrálnunk, mint tettük azt a mérkőzés elején.”

Melyik volt a legnehezebb meccsed idén, illetve kit/kiket említenél meg azok közül, akik ellen a legnehezebb volt védekezni?

„Mivel szombatról keddre játszottunk és nagyon kevés idő volt pihenni, ezért idesorolom a DVTK elleni mérkőzést is. Valamint a Paks elleni nagy küzdelem volt, ami többet kivett belőlem. Azon a találkozón kicsit tompábbnak, fáradtabbnak is éreztem magam. Ott kaptunk három gólt, úgy gondolom a paksiak ellen nehezebb volt védekezni, de egyénileg egy játékost sem tartok számon, aki ellen bonyolultabb dolgunk lett volna. Minden meccs nehéz és ugyanakkora figyelmet fordítunk mindenkire a felkészülésen.”

Fiatal vagy és sok csapattársad hasonló korú, mennyire érzed összhangban magad a kerettel? Úgy érzed a ZTE tényleg a „Jövő Klubja” és esetleg a te jövőd klubja?

„Igen, nagyon sok tehetséges játékos van klubnál, nagy a potenciál. Valóban sok a kortárs és vannak még nálam is fiatalabbak, de az összhang szerencsére megvan az idősebb játékosokkal is. Úgy érzem jó a hangulat az öltözőben, ehhez biztosan hozzátesz az is, hogy sikeres időszakot élünk. Ami engem illet, én nagyon jól érzem magam a klubnál és el tudom képzelni, hogy továbbra is itt játsszak. Persze nem tudni mit hoz a jövő, erre valószínűleg majd nyáron választ kapunk.”

A védelem fiatal pillére szombaton újra pályára léphet egy fontos találkozón, hiszen a Kisvárda otthonába látogatunk a bajnokságban. Köszönjük Bencének az interjút, csak így tovább!