A KISVÁRDA ELLENI GYŐZTES GÓL SZERZŐJÉVEL BESZÉLGETTÜNK


 

- Idén nyáron érkeztél a Zalaegerszeghez, hogy érzed magad a csapatnál, sikerült beilleszkedned?
- Jól alakult a beilleszkedésem, sikerült rövid idő alatt mindenkit megismernem. Remekül érzem magam a csapatban és a városban is. Vannak játékosok, akikkel már régebbről ápolom a kapcsolatot, említhetjük akár egykori csapattársaimat, Medgyes Sinant és Dombó Dávidot is.

- Gratulálok a Kisvárda elleni győzelemhez és a győztes gólhoz. Kívülről nagyon nehéz meccsnek tűnt, hogy élted meg a történteket?
- Egy ki-ki meccsnek éreztem, tipikusan annak a fajtának, ahol egyetlen gól eldöntheti a találkozót. Voltak időszakok, amikor a Kisvárda birtokolta többet a labdát és volt, hogy mi irányítottunk. A gólnál egy kicsit a szerencse is velünk volt, de összességében talán azt mondhatom mi szerettünk volna jobban győzelmet.

- Szörnyű időjárási körülmények uralkodtak a pályán, a felázott talaj meglehetősen korlátozza ilyenkor a megszokott játékot és a technikai megoldásokat. Milyen volt a gyep minősége, problémát okozott a nagy mennyiségű eső?
- Ilyenkor természetesen figyelni kell rá, hogy a labda megcsúszik és a nagy szél is sokszor megfújja azt egy-egy ívelés esetén. A gyep minősége jó volt, kibírta a nagy esőt és sem a mozgásunkat, sem a játékunkat nem akadályozta túlzottan.

- A félidőben Medgyes Sinan lecserélésével mintha neked is megváltozott volna a szereped. Mit kért tőled Boér Gábor és mennyire szoktál hozzá, hogy mérkőzés közben alkalmazkodj egy-egy pozícióváltáshoz?
- Azt kérték tőlem, hogy a bal oldali védekezést stabilizáljam és minél több támadáshoz érjek fel. Úgy gondolom, ezt sikerült megvalósítani, örülök, hogy kapott gól nélkül tudtuk lehozni a találkozót. A váltáshoz hozzá vagyok szokva, mert a Pakson eltöltött időm alatt rengetegszer fordult elő, hogy nem azon a poszton fejeztem be a mérkőzést, ahol kezdtem. Volt, hogy három, négy pozícióhoz is alkalmazkodnom kellett.

- Kijelenthetjük, hogy nem a legjobban indult a szezon, de az elmúlt mérkőzéseket tekintve úgy tűnik kezd magára találni a csapat. Sikerült továbbjutni a kupában, majd a harmadik bajnoki győzelmet is megszerezni. Milyen a hangulat az öltözőben?
- A felkészülés jól sikerült, a bajnokságot kevésbé tudtuk hasonlóan kezdeni. Szeptemberben jött egy nagyobb átalakítás a keretben, úgy gondolom a teljesítményt attól kezdve érdemes értékelni. Mindenki tudja, hogy ennél több kell és szeretnénk mérkőzéseket nyerni, elszakadni a kieső zónától. Az öltözőben is mindenki azért dolgozik, hogy megtartsuk ezt a stabilitást, hiszen a keretben ennél több a potenciál.

- A legutóbbi négy tétmérkőzésen pályára léptél, ebben benne volt egy hétközi kupamérkőzés és két hosszú utazás Kisvárdára és vissza. Hogy érzed, sikerült regenerálódni? Milyen fizikai és szellemi állapotban várod a következő bajnokit?
- Jól esnek a játékpercek, a Kisvárda elleni találkozót sikerült kipihennem, koncentrálunk a következő mérkőzésre. Mindenki a teljesítményre fókuszál a válogatott szünet előtt.

- Az említett következő bajnoki mérkőzés az MTK ellen lesz, a „változatosság kedvéért” idegenben. Az augusztusi találkozón sikerült legyőzni őket hazai pályán, abban a fordulóban a te találatod is kellett a 2-1-es végeredményhez. Jelent ez bármilyen mentális pluszt számodra pénteken?
- Különösebben nem, jó mérkőzésem volt az MTK ellen, sikerült korán megszerezni a vezetést és az előny tudatában játszani mindig könnyebb. Idegenben, úgy gondolom többre lesz szükség csapatszinten, de egy korai gól akár most is segíthet, hogy aztán mi tudjuk irányítani az összecsapást.

- A szurkolók kitettek magukért a Haladás elleni mérkőzésen és voltak, akik még Kisvárdára is követték a csapatot. Az interjú befejezéseként kérlek üzenj valamit a ZTE hívőknek.
- Dolgozunk rajta, hogy a teljesítményünk és a mutatott játékunk is méltó legyen hozzá, hogy a továbbiakban is ilyen szép számmal szurkoljanak nekünk a lelátókon.

Köszönjük a beszélgetést Sajbán Máténak és további eredményes szereplést kívánunk neki!