Az OTP Bank Liga 15. fordulójának gólkirályával beszélgettünk

- Gratulálok a DVTK elleni győzelemhez, a második félidőben szerzett két találattal tulajdonképpen a mérkőzés hősévé váltál. Milyen érzések kavarogtak benned a meccs után?
- Boldog voltam és vagyok a csapat sikere miatt, mert nagy szükségünk volt erre a három pontra. Az öltözőben is felszabadultabb a hangulat, ami úgy érzem segíthet minket a hátralévő két mérkőzésen.

- A Diósgyőr inkább a gyors szélsőikre apellált és megpróbált stabil maradni hátul, ti is főként a védekezésre fókuszáltatok. Mennyire volt eltervezett ez a fajta türelemjáték és a kontrákra való építkezés?
- Tudtuk, hogy az ellenfél szélső védői gyakran becsatlakoznak a támadásépítésbe és ennek megfelelően mélyebben védekeztünk a megszokottnál. Az első félidőben úgy érzem ez a támadójátékunkra is kihatott, később azonban sikerült kamatoztatni a befektetett koncentrációt és türelmet a végigvezetett kontrák során.

- Mindkét találatodnál nagyszerű egyéni megoldásokat mutattál be és igaz ez akár a Ferencváros elleni fejesedre is. Van már kedvenc gólod, illetve mérkőzésed a Zalaegerszeg színeiben?
- Bár azon a mérkőzésen nem találtam be, a kedvenc mérkőzésem mégis egyértelműen a májusi kupadöntő. A gólokat tekintve talán az Újpest ellen szerzett találatom a legemlékezetesebb számomra.

- Combsérülésed miatt több mérkőzést is kihagytál az őszi időszakban, az utóbbi három alkalommal azonban kivétel nélkül megkaptad a lehetőséget, a hétvégén már kezdőként. Láthatóan szükséged van a játékpercekre, hogy érzed magad fizikailag?
- Visszatérésem óta egyre jobb állapotnak örvendek. Szükségem van a játékra, a legutóbbi mérkőzést tekintve még mindig nem érzem, hogy száz-százalékos lenne a felépülésem, de mindenképp abba az irányba haladok.

- A sérülés és a kihagyott mérkőzések ellenére is a te neved mellett a legmagasabb a megnyert „egy az egy elleni” mutató a bajnokságban, több mint hetven százalékban voltak sikeresek az eddigi labdavezetéseid. Honnan ered ez a jól látható magabiztosság?
- A játékstílusomból adódóan természetesnek tekintem, hogy felvállaljam ezeket a szituációkat. A pálya mindkét oldalán játszottam már és Márton Gábor szintén biztatja a szélső támadókat a progresszív játékra. Én is a szélekről indulva érzem magam a legkomfortosabban, ha cselezni kell.

- Két nagyon nehéz forduló van még hátra az idei évben. Mit vársz a fővárosi csapatok ellen és mik a tervek a téli szünetre?
- Nehéz mérkőzésekre számítok, de mindkét hátralévő találkozón a pontszerzés a célunk és erre képesek is vagyunk. A legutóbbi győzelem önbizalmat hozott a csapatnak és biztos vagyok benne, hogy mindenki a maximumot fogja nyújtani. Az ünnepeket a családommal és a barátaimmal töltöm majd. Peter Wright szimpatizánsként szeretném figyelemmel kísérni az idei darts világbajnokságot is.

Köszönjük az interjút Mim Gergelynek, további gólokban gazdag szereplést kívánunk!