17 évesen az NB1-ben

Ismerjük meg remek középpályásunkat, aki szemtelenül ifjú kora ellenére, érett játékkal szállt be a hétvégi bajnoki találkozónkon.

17 évesen kerültél egy teljesen átalakuló felnőtt csapat keretébe a nyár folyamán. Hogy sikerült a beilleszkedésed?

(KB): Nem akadt különösebb gondom. A fiatalokkal hamar megtaláltam a közös hangot, az idősebbeknél viszont kellett a teljesítmény, hogy elfogadjanak.

Nem egy megszokott út a tiéd, nem a nagy akadémiák egyikén pallérozódtál és mégis most egy NB1-es klub keretéhez tartozol. Minek tudható be, hogy kitartottál egy alacsonyabb osztályú utánpótlás nevelő egyesület mellett?

(KB): Volt lehetőségem megnézni különböző akadémiákat, azonban szerettem volna minél hamarabb elindítani felnőtt pályafutásomat. Ezt a lehetőséget biztosították Dunaújvárosban és így ragaszkodtam szülővárosomhoz.

Hogy jött a képbe a ZTE FC?

(KB): A menedzseremmel mindenképpen szerettünk volna magasabb szintre lépni az előző sikeres évadot követően. Három opcióm volt, melyek közül a Zete víziója nyújtotta a legjobb hosszútávú fejlődési alternatívát. A felnőtt csapattal készülés és a folyamatos NB3-mas játéklehetőség meggyőzött a folytatásról.

Milyen érzés volt bemutatkozni az első osztályban, mik a tapasztalataid?

(KB): Hogy őszinte legyek meglepett az iram, mivel nagyon gyors a játék. Szerencsére pár perc után fel tudtam venni a ritmust és úgy gondolom kihoztam magamból, ami bennem van.

Van olyan a keretben akire felnézel?

(KB): Természetesen. Az ”öregekre” különösképp, sok olyan társunk van akinek komoly NB1-es tapasztalata van. Igyekszem tanulni, ellesni tőlük a fortélyokat. Például Babati Benitől vagy Könyves Norbitól.

Mi a benyomásod a városról?

(KB): Picit meglepett, de tetszik itt. Sajnos kicsit messze van Dunaújváros, de az élmények folyamán beleszeretek.

Milyen célt tűztél ki magadnak, az előtted álló időszakra?

(KB): Szeretnék minél többször szóhoz jutni az első osztályban és később alapemberré válni. Tudom ez még sok idő, de a Mester sokat segít és rengeteget tanulhatok minden nap folyamán.