Legújabb válogatott játékosunk!

A hétvégén megszerezted első két gólod (tétmérkőzésen) zalaegerszegi színekben, de már a korábbi bajnokikon is úgy tűnt, hogy otthonosan mozogsz a csapatban. Jól érezzük, hogy hamar sikerült beilleszkedned a ZTE-be?

(Könyves Norbert): Igen! Régebben akadtak gondjaim a beilleszkedéssel, néhol 1-2 hónapig is eltartott mire otthonosan éreztem magam az új környezetben, de itt Zalaegerszegen igazán szerencsésen alakultak a dolgok. Talán a korommal is jár, de a régi játszótársak is sokat segítettek, hisz Vasival (Vass Patrik) és Dudival (Bobál Dávid) is futballoztunk már együtt korábban.

 

Ma karriered során első alkalommal kaptál meghívót a magyar válogatottba - számítottál arra, amikor idén nyáron Zalaegerszegre igazoltál, hogy szeptember végén a nemzeti csapat edzőtáborában készülhetsz majd?

(KN): Egyáltalán nem. Én annak is hihetetlenül örültem, hogy idáig jutottam az NB1-ben és Zalaegerszegre kerülhettem. Ez a csúcs! Még fel sem fogtam igazán.

 

Mit gondolsz milyen szerepe volt Boér Gábor vezetőedzőnek a kezdeti

sikereidben?

(KN): Érzem, hogy a mester bízik bennem és ez rengeteget számít a pályán. Személyében egy rendkívül felkészült és jó mentalitású szakembert ismerhettem meg, aki tudja, hogy menedzselje játékosait.

 

Kifejezetten fiatal kerethez érkeztél rutinos csatárként. Hogy látod, mi az, amit át tudsz adni az ifjú futballistáknak a saját karriered tapasztalataiból? Van olyan, akit esetleg a szárnyaid alá vettél?

(KN): Úgy gondolom tudok segíteni nekik, akár edzések vagy mérkőzések alkalmával is. A tapasztalatok alapján el is fogadják amit tanácsolok. Ha szárnyaim alá nem is vettem, de Zimóval (Zimonyi Dávid) és Regővel (Szánthó Regő) szoktam beszélgetni ilyesmikről. Legtöbbször a stresszes helyzetek kezelése és a higgadtság az ami előkerül.

 

Négy meccsen 8 pontott gyűjtött, és ezzel harmadik a tabellán a ZTE. Milyen a hangulat az öltözőben egy ilyen rajt után, és mire számítasz, mit érhet el idén a klub?

(KN): Az öltözői morál remek! Az első mérkőzéseken kicsit görcsösek voltunk, mindenáron nyerni akartunk és közel is jártunk hozzá. Az MTK ellen szerencsére átlendültünk ezen és az itthoni győzelem után, minden parádés! A második kérdést illetve, mindig csak a következő találkozóra koncentrálunk. Komolyabb fejtegetésbe nem mennék bele, de ha így folytatjuk akár komoly meglepetést is okozhatunk!

 

Ui. Salec kérdezi, hogy innentől csak párosával rugdosod a gólokat?

(KN): *nevet* Nekem egyesével is megfelel, csak győzzön a csapat!