Kétszer villant az FTC ellen „Mance asszisztense”

Több mint kilencezer fő látogatott ki hétvégén a ZTE Arénába, hogy ott legyen a tavaszi szezon két legjobb formában lévő csapatának mérkőzésén. A találkozó nem is okozott csalódást, sportszerű, de harcos, jó iramú játék, öt gól és fordulatok ékesítették az éllovas elleni rangadót.

A két gólos ferencvárosi előny ledolgozásában oroszlánrészt vállalt Antonio Mance, aki duplájával a forduló gólkirálya lett és immár tizenöt találattal foglalja el az ezüstérmes pozíciót a bajnokság góllövőlistáján.

A találatokhoz mind a két alkalommal Kiss Bence szolgáltatta a passzt horvát támadónknak, úgy, hogy a nyolc perces hosszabbítással együtt mindössze negyven percet töltött a pályán. A becserélése kulcsmomentumnak bizonyult és a friss erő a középpályán meghozta a várt eredményt. Bence nem véletlenül kapta az alcímben tréfásan a „Mance asszisztense” jelzőt, hiszen a négy eddigi gólpasszával kivétel nélkül a házi gólkirályunkat találta meg.

- Izgalmas végjáték és számunkra kissé szomorú befejezés jellemezte a második a félidőt az FTC ellen. Számodra igazi érzelmi hullámvasút lehetett, milyen volt a pályán átélni a történeteket?
- A Fradi ellen nagy élmény játszani és most is így éltem meg, az eredménytől függetlenül. A lefújás után kissé ideges és csalódott voltam egyszerre. Úgy éreztem a harmadik találatuk előtt engem szabálytalanul választottak el a labdától és szerintem meg sem vizsgálták az esetet. A pontszerzés bőven benne volt a meccsben, sajnos most nem sikerült.

- Csaknem telt ház volt a ZTE Arénában és páratlan hangulatot teremtettek a szurkolók. Mekkora jelentősége volt számotokra, hogy ennyien látogattak ki erre a nehéz mérkőzésre?
- Szuper volt a hangulat, több ezer ember nagy löketet tud adni a csapatnak. Az is fontos, hogy a szurkolók végig hallatják a hangjukat, erre pedig sosem lehet panaszunk. A nézőszám és a tény, hogy az FTC ellen játszottunk mindenki számára pluszt jelentett, szerettünk volna pontokkal is megajándékozni a hazai közönséget.

- A bemelegítésnél gondoltad volna, hogy két gólpasszt is kioszthatsz a listavezető és két gólos előnyt birtokló Ferencváros ellen?
- Reménykedtem benne, hogy jól szállok majd be a mérkőzésbe és bíztam benne, hogy minél hamarabb jön majd a szépítő, valamint az egyenlítő találat. Sokszor álltunk már fel hátrányból és ezt most is megtettük. Nem gondoltam volna, hogy két gólpassszal is szolgálhatok, örülök, hogy így sikerült.

- A hosszabbítás utolsó perceiben vesztett pontot, de ismét két gólos hátrányból állt fel a csapat és megszorongattátok az abszolút bajnokesélyest. Milyen hatással volt ez rátok, építkezni tudtok belőle vagy össze kell szedni a gondolatokat?
- A mérkőzést követő pár napban szerintem mindenkiben vegyes érzések kavaroghatnak. Egy kis csalódottság a végeredmény miatt úgy gondolom mindenkiben ott lapul. Azonban a vereséggel együtt is jó a pozíciónk és erőt kell merítenünk belőle, hogy szoros mérkőzést játszottunk a listavezetővel.

- A legelső zalaegerszegi meccsedet is gólpasszal kezdted, ebből összesen négyet jegyezhetsz, a Kecskemét ellen pedig gólt is szereztél. Elégedett vagy a teljesítményeddel a játékidőd alapján?
- Voltak olyan meccseim, ahol éreztem hiányosságokat és voltak olyanok is ahol elégedetten jöttem le a pályáról. A játékperceknek is örülök és nem számít, hogy kezdőként vagy csereként jutok szerephez, száz százalékra törekszem és segíteni akarom a csapatot.

- A Kiss-Mance duó immár négy találatot hozott össze az érkezésed óta. Keresed Antoniot a pályán, vagy csak a posztja miatt kapta ő az összes előkészítést?
- Az első közös gólunk egy szögletből jött össze, így az begyakorolt figura volt. A többi esetben persze én is kerestem őt és ő is kiválóan olvassa a játékot. Jól helyezkedik és kíméletlen a kapu előtt, úgyhogy nagy a bizalom felé.

- Az eddigi összes bajnoki találkozón pályára léptél, csak a kupameccs nem került fel a listára. Van már esetleg kedvenc találkozód vagy emlékezetes élményed kék színekben?
- Az első zalaegerszegi meccsem nyilván emlékezetes maradt, főleg, hogy akkor is egy erős ellenfél ellen sikerült győznünk és én is hozzájárultam az eredményhez. Remek érzés ilyen társakkal játszani, jól érzem magam a csapatban és szeretnék minden mérkőzést élvezni.

- Mindössze öt forduló van hátra a bajnokságból és szilárdulni látszik a helyetek az első osztályban, a leendő ellenfelek között azonban három felsőházi csapat is ott van. Milyen hangulatban várjátok a folytatást?
- A hangulattal eddig sem volt és most sincs probléma. A legutóbbi mérkőzésből is erőt merítünk és a pozitívumokat is kiemeljük majd. Tudjuk, hogy jönnek nehéz ellenfelek, de az elmúlt időszakban is bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk bárki ellen jól teljesíteni. Jó az összhang a stáb és a játékosok között is, minden hátralévő mérkőzést szeretnénk megnyerni.