A Kecskemét elleni találkozó előtt Kiss Bencével, az épp szombati ellenfelünktől érkezett játékossal beszélgettünk. Bence korábban említette, hogy nehéz mérkőzésre számít a volt csapata ellen, de úgy érzi jelenleg a Zete is erős és jó lendülettel mennek neki a következő fordulónak.

- Hogy telt az elmúlt időszak, jól érzed magad Zalaegerszegen?
„Remekül érzem magam a csapatnál, a beilleszkedésem zökkenőmentes volt. Sokat jelentett, hogy ott tudtam lenni a ciprusi edzőtáborban és azok a csapattársak akiket korábbról ismertem, mindenben próbáltak segíteni már az érkezésem napjától.”

- Eddig összesen négy mérkőzésen léptél pályára és rögtön egy gólpasszal mutatkoztál be. Elégedett vagy az eddigi játéklehetőséggel és a teljesítményeddel?
„Ezúton is köszönöm szépen a játékperceket és elégedett vagyok. Örülök, hogy rögtön a kezdőben kaptam helyet a Fehérvár ellen. Úgy gondolom az a találkozó nekem és összességében a csapatnak is egy nagyon jó meccse volt.”

Sok csapatnál megfordultál már, ha térképet is hozzánézzük szinte körbejártad Magyarországot. Melyik időszak volt a legkedvesebb számodra, eddigi karriered során?
„A szívemhez legközelebb álló időszak természetesen a Szombathelyen eltöltött éveim voltak. Ott nevelkedtem, eddigi karrieremben legtöbbször Haladás mezében léptem pályára. Kazincbarcikán és Kecskeméten is voltak nehezebb időszakok, de mióta itt vagyok úgy érzem helyén vannak a dolgok és az elmúlt hetek győzelmei szintén nagyszerű emlékek lettek.”

Bár 24 évesen még az idő nagy része előtted van, mégis van már esetleg olyan esemény amire büszkén tekintesz vissza?
- „Büszke vagyok az első NB I-es pályára lépésemre, illetve arra is amikor bemutatkoztam a korosztályos válogatottban. Szintén szép emlékkel tölt el, amikor szerepeltem az Európa Konferencia Ligában. Főképp az idegenbeli mérkőzésre Riga ellen, amikor egy gólpasszt is sikerült kiosztanom.”

Miben szeretnél még fejlődni és mit gondolsz, hogyan tud majd neked segíteni abban a ZTE?
- „Szeretnék a játék minden területén előrébb lépni, de ha egyet kéne kiemelnem akkor az a gólszerzés. Egyre inkább látom, hogy összeáll a csapat játéka és tudjuk, hogy mit szeretnénk véghez vinni a pályán. Ez valószínűleg segíteni fog abban is, hogy mindenki egyénileg is tudjon fejlődni.”

Nem egy szokványos jelző és biztos volt még szabad felszerelés a szertárban, van jelentősége a 49-es számnak?
„Igen van, ezzel számmal nagypapám előtt tisztelgek. Az eddigi összes csapatomnál személyes kötődéssel választottam meg a mezszámaim. Volt már rá példa, hogy anyukámhoz, apukámhoz kapcsolódót viseltem vagy épp a barátnőm születési dátumából matekoztam ki valamit.”

Mit üzensz a bizakodó Zete szurkolóknak?
„Azt üzenem, hogy minél többen jöjjenek a mérkőzésekre és szurkoljanak nekünk. Mi minden tőlünk telhetőt megfogunk tenni és úgy érzem együtt képesek vagyunk egy nagyszerű időszakot hozni az egyesület életébe.”

Köszönjük a beszélgetést Kiss Bencének és további sok sikert kívánunk neki, különösképp a gólszerzési ambíciókhoz!
😊