A belsővédő poszton bevetethető 29 éves játékos, komoly NB I-es múlttal a háta mögött érkezett csapatunkhoz.

Kálnoki-Kis Dávid első zalaegerszegi interjúját honlapunknak adta. Legújabb szerzeményünkkel beszélgettünk döntéséről és céljairól.

Nemrég látott napvilágot, hogy nem hosszabbítasz a Honvéddal és lám, máris itt vagyunk. Mikor érkezett a megkeresés?

A klub sportigazgatója, Sallói István keresett meg pár nappal ezelőtt. Bár voltak más érdeklődők is, mérlegeltem a lehetőségeket és hamar döntésre jutottam. Mindig is szimpatizáltam az együttessel.

 

Nem kellett sokat gondolkozni?

Számomra az volt a legfontosabb, hogy melyik klub szeretne engem a legjobban és hol bíznak bennem. Mindennap meg fogok küzdeni érte, hogy meg tudjam hálálni a lehetőséget és az előre is megszavazott bizalmat.

 

Milyen tapasztalataid voltak eddig a Zetével?

A ZTE FC hazánk egy patinás klubja, jó körülményekkel és remek szurkolótáborral. Mindig szerettem az Arénában játszani, bármely klub kötelékében is látogathattam Zalába. A stadion közönsége utánozhatatlan atmoszférát teremt a mérkőzések alatt.

 

Vannak ismerős arcok a csapatban?

Két régi MTK-s csapattársam, Könyves Norbi és Vass Patrik is a keret tagja. Mindkettőjük remek játékos, szeretem és tisztelem őket. A döntésem előtt beszéltem velük a klubról és a csapatról is. Rendkívül pozitívan meséltek mindkettőről és a kitűzött célokról, továbbá elmondásuk szerint, könnyen beilleszkednék a közösségbe és az együttes stílusa is megfelelő számomra.

 

Milyen célokat tűztél ki magad elé a szezonra?

A legfőbb célom, hogy a legtöbb percet töltsem a pályán, amennyit csak lehetséges. Megharcolok a helyemért és szeretném jó teljesítménnyel segíteni a csapatot.