Fiatal tehetségünk remek játékintelligenciája és technikai képzettsége a szövetségi edzők figyelmét is felkeltette. Ennek köszönhetően az U17-es nemzeti csapat keretébe is meghívót kapott. Sőt, egyből pályára is léphetett a Románia elleni barátságos mérkőzésen.

 

Gratulálunk a válogatott bemutatkozáshoz! Hogy vagy?

Minden rendben, köszönöm. Izgultam kicsit, de a társak nagyon nyitottak voltak és jól viszonyultak hozzám. Ez volt az első alkalom, úgyhogy ez nagyon különleges időszak számomra.

Hogy élted meg a mérkőzést, milyenek a tapasztalataid?

Maga a játék egy kicsit meglepett. Más volt a taktikai hadrend, mint itthon az NB III-ban, de úgy gondolom, hogy sikerült helytállnom.

Mi szolgált újdonságként a játék stílusában?

Gyorsabbak a játékosok és a mérkőzés irama is, sokkal jobban érvényesülnek a technikai elemek, míg a harmadosztályban a fizikai adottságok dominálnak.

A bátyád is volt játékosunk, aki jelenleg Wimbledonban rúgja a bőrt. Tud segíteni az ilyen szituációkban?

Gyakran beszélgetünk a labdarúgásról. A pályán belüli és kívüli dolgokról egyaránt ellát tanácsokkal. Ő is 17 éves korában kapta meg az első behívóját és neki is hasonló tapasztalatai voltak.

Hasonló pályafutást tűztél ki magad elé?

Reménykedem benne. Természetesen mindig többet szeretnék, de azzal a karrierrel is elégedett lennék amit ő befut. Ennek ellenére nekem az elsőszámú célkitűzésem, hogy bemutatkozzam a ZTE FC felnőtt csapatában.

Mit nyújt számodra a Szőcs János Labdarúgó Akadémia, annak érdekében, hogy elérhesd ezt az elhatározásod?

Szeretek itt focizni, sokat foglalkoznak velem. Támogató a közeg és részt vehetek képességfejlesztő egyéni képzéseken is. Úgy érzem megtesznek értem mindent.

Te mivel járulsz hozzá, hogy kiemelkedj a mezőnyből?

Már a meccsnapok előtt rákoncentrálok a találkozókra és meghatározom pontosan mit is várok el magamtól. Igyekszem a többiekre is jó hatást gyakorolni, sokat beszélek a pályán, bíztatom a társaimat.

Motivál, hogy egy nap a testvéreddel játsz egy csapatban?

Ez is egy nagy álom. Zalaegerszegiek vagyunk, hatalmas dolog lenne, ha épp a Zete felnőtt csapatában valósulna meg.