Bedi Bence, a Mezőkövesd mumusa nyilatkozott honlapunknak

Szoros mérkőzésen, ismét hátrányból sikerült megfordítani az állást a 31. fordulóban, Mezőkövesden. A csapat lelki ereje mellett, amelyet már oly sokszor kiemeltünk, gratulálunk Bedi Bencének, aki kiváló teljesítményt nyújtott. Távoli lövései veszélyesek voltak, megszerezte az egyenlítést, kapufát talált és elévülhetetlen érdemei voltak a második gólunknál is.

„Tényleg nagyon szoros mérkőzés volt, hiszen csak a mérkőzés hajrájában sikerült megszereznünk a győzelmet. Az első félidőben nem volt olyan éles a csapat, nem volt meg az az eredményesség, ami a korábbi találkozókon jellemezte a játékunkat. Védekezésben és támadásban is tudtuk, hogy többet kell nyújtanunk a második félidőben, a ritmusváltás pedig sikerült. Veszélyesebb helyzeteket teremtettünk, több lövéssel próbálkoztunk. Sokszor beszéltünk már róla, hogy mentálisan mennyire erős a csapat, hiszen nem ez volt az első alkalom, hogy hátrányból kellett felállnunk.”

Bedi második találatát szerezte a bajnokság idei kiírásában, úgy, hogy az első alkalommal is a Mezőkövesd hálóját vette be. A februárban lejátszott mérkőzésen, találata egy pontot ért, ezúttal sikerült a győzelmet is megszerezni. Bár Bencének elsősorban nem a gólszerzés a feladata, érdekes, hogy mennyire gólérzékeny volt a sárga-kékek ellen a szezonban, az októberi 2-1-es, szintén Mezőkövesden elért győzelmünk során egy gólpasszt is jegyzett. Tréfásan, akár úgy is fogalmazhatunk, hogy a borsodi csapat, egerszegi mumusa lett az idei szezonban.

„Minden mérkőzésre úgy készülök, hogy szeretném a lehető legjobb teljesítményt nyújtani és mindent megtenni a csapat sikerének érdekében. Idén úgy néz ki a Mezőkövesd elleni meccseken jött ki a legjobban a lépés. Több távoli lövéssel is próbálkoztam, mert mindegyik esetében adott volt rá a pozíció, a védők nem támadtak meg és ez lehetőséget teremtett. Nyilván, ha az egyik ilyen kísérletből gól születik, az növeli az önbizalmat és ha ismét helyzet adódik, újra el kell vállalni. A kapufánál nagyon kevés hiányzott, egy kevés szerencsével akár befelé is pattanhatott volna.”

A szombati nyertes mérkőzéssel 42 pont már zsebben van, és a bajnokság hajrájához érve egyedül a Ferencváros tudott, nagy küzdelmek árán győzelmet aratni felettünk. A két 5-1 arányú diadal megalapozta a lendületet a szezon végére és a hat mérkőzésen begyűjtött 13 pont csaknem a tabella közepére repítette a csapatot. Két forduló van még hátra, nehéz ellenfelekkel szemben, a Paks és a Kecskemét gárdáival csapunk össze a folytatásban.

„A februári jó kezdés megalapozta a tavaszi teljesítményünket. Ahogy jöttek a sikerek, mindig nagyobb és nagyobb lökést adtak a csapatnak a következő hétvégékre. Természetesen ehhez kellett, hogy minden mérkőzésen teljesen koncentráltan, fegyelmezetten és magabiztosan lépjünk pályára. A szezonnak még nincs vége, a hátralévő két forduló is ugyanolyan fontos számunkra, mint a korábbiak. Szeretnénk a maximumot kihozni a folytatásból, a lehető legtöbb pontot szerezni és még feljebb végezni a tabellán.”

A bajnokság következő fordulójában az ezüstéremre hajtó Paks csapatát fogadjuk majd a ZTE Arénában. A találkozót május 11-én, szombaton rendezik, ne maradjatok le a szezon utolsó hazai mérkőzéséről! Jegyek már elérhetők a holnapon.