Az OTP Bank Liga 31. játéknapján nagy skalpot szereztek kedvenceink, mivel az ezüstérem legnagyobb várományosától, a Puskás Akadémiától hozták el a három pontot, az idényben már második alkalommal.

Kicsit pillantsunk az eredményen túl és vessük bele magunkat a teljesítmények elemzésébe.

Rendkívül színvonalas mérkőzésnek lehettek szemtanúi a tv nézők, hisz az individuális statisztikák alapján elmondható, hogy egyetlen labdarúgó sem lógott ki lefelé a mezőnyből. Mi több, jó pár kiemelkedő teljesítménnyel is találkozhattunk.

Az InStat rendszere szerint a mérkőzés legjobbja a csereként pályára lépő Tajti Mátyás volt, aki 318-as InStat Indexet hozott, illetve góllal és gólpasszal hívta fel magára a figyelmet. Őt szorosan követi a sorban centerünk Futács Márkó, akit vezetőedzőnk szintén a második félidőben állított csatasorba. Középcsatárunk (316) elévülhetetlen érdemeket szerzett a győzelmünkben asszisztjával és két találatával.

A két nyerőemberen kívül említést érdemel, a gyönyörű gólt lövő Artem Favorov (297), a hetek óra remek formában futballozó Kálnoki-Kis Dávid (287) és Gergényi Bence (286), valamint Bojan Sankovic is. Elnyűhetetlen középpályásunk az egész mezőny legjobb passzmutatójával rendelkezik, 98%-os pontossággal folytatta átadásait. Nem feledkezhetünk meg Demjén Patrikról sem, hálóőrünket a forduló legjobb kapusának választották. A hazaiak részéről Kiss Tamás (271) és a felcsúti gólt jegyző Komáromi György érte el a legjobb mutatókat.

Óriási fegyvertény, hogy hétről hétre remek szellemben szállnak harcba a padról érkező játékosaink és lendíteni tudnak játékunkon. Igazi csapat erényeket csillogtat ez a tendencia!

Szombaton folytatódik a versenyfutás a ZTE Arénában a Kisvárda Master Good FC ellen. Hajrá, ZTE!