Összefoglaló: NK Osijek – ZTE FC

Remek időben került sor második felkészülési mérkőzésünkre, melyet a horvát Eszék gárdája ellen vívott együttesünk Muraszentmártonban.

A mai napon Waltner Róbert a Demjén – Kálnoki, Serafimov, Bobál, Gergényi – Bedi, Sankovic, Tajti – Babati, Zimonyi, Skribek összeállítású tizenegynek szavazott bizalmat a kezdőcsapatban.

A mérkőzés elején átadta a kezdeményezést csapatunk és a hazaiak birtokolták többet a labdát. A találkozó első próbálkozása mégis hozzánk fűződött, a 6. minutumban Babati kísérletezett távolról.

Új igazolásunk Nikola Serafimov is megvillantotta tudását, óriási mentésének köszönhetően megóvta kapunkat a góltól.

A 19. percben jött a válaszunk, ismét Babati lőtt egy szép csel után, de a kapufáról kifelé vágódott a játékszer.

Folytatódott az adok-kapok, a 30. minutumban Demjénnek kellett bravúrt bemutatnia.

Az első félidő gól nélküli döntetlennel zárult. Vezetőedzőnk négy helyen cserélt, pályára küldte Gyurjánt, Kovácsot, Kosztát és Bekét, valamint játékrendszert is váltottunk.

A második játékrész komoly eszéki rohamokkal kezdődött, a 48. percben szöglet után alakítottak ki nagy helyzetet a hazaiak, amikor is a fehér mezesek 22-es számú játékosa bombázott fölé egy visszagurításból.

Nem sokkal később Gyurján védett magabiztosan egy megpattanó próbálkozást. Ezután is folytatódott a kapusparádé, Marci előbb ziccert hárított, majd a kipattanót is bravúrral ütötte szögletre.

A félidő közepén további cserékre került sor, lehetőséget kapott Szalay, Meshack, Németh, Sebestyén és Szökrönyös is.

A mérkőzés hajrájában számottevő esemény már nem történt, így harcos döntetlent értünk el a hasznos edzőmérkőzésen.