A válogatott szünet előtti utolsó mérkőzésén három pontot szerző csapatunk már négy ponttal előzi a második helyezettet.

Csapatunk a kéthetes válogatott szünet előtti utolsó mérkőzésén egyértelműen azzal a szándékkal lépett pályára a Dorog otthonában, hogy győzelmével a forduló után is a tabella élén álljon. Dobos Barna vezetőedző újra a kezdőbe nevezte az egy hete sárga lapok miatt hiányzó Barczi Dávidot, ezen kívül a tavasszal megszokott kezdőnk lépett pályára.

A 3. percben vezetést szereztek a hazaiak: Paudits egy csel után lőtt, a megpattanó labda a kapu jobb oldalában kötött ki (1-0). Nem kellett azonban sokat várni a mieink válaszára sem: három perc sem telt el,  és Barczi bal oldali beadását a hosszún, jól érkező Babati a jobb sarokba helyezte (1-1)!

Ezt követően számunkra fájó percek következtek: előbb Babatit, majd Bollát kellett lecserélni sérülés miatt, utóbbit ráadásul úgy, hogy amikor ellene szabálytalankodtak, neki adott sárga lapot műesésért a játékvezető, majd Bolla nem tudta folytatni a játékot... Mindkét megsérült futballistánkat kórházba szállították, az orvosok Babatinál combhajlító-szakadást, Bollánál pedig zúzódást állapítottak meg.

A két sérülés között viszont megszereztük a vezetést! A 24. percben szögletünket követően a védők nem tudtak felszabadítani, a csereként beállt Farkas pedig 8 méterről nagy erővel a kapuba vágta a labdát (1-2), megszerezve első gólját kék-fehérben!

A játékrész zárásaként Grumic lövése centikkel kerülte el az ellenfél kapuját, így 2-1-es előnnyel mehettünk pihenőre.

Fordulás után ismét a mieink előtt adódott az első lehetőség, a 61. percben Bobál lövését védeni tudta a hazaiak kapusa.

Ez a játékrész az elsőnél kevesebb eseményt és helyzetet tartogatott a szurkolók számára, a hajrában még Fodor Ákos előtt adódott gólszerzési lehetőség, de nem találta el kapunkat a dorogi játékos.

Csapatunk végig kezében tartotta a mérkőzés irányítását, már az első félidőben megérdemelten vezettünk, a szünet után pedig többségében a küzdelem dominált. A hazaiak próbálkozásait védelmünk és Zöldesi magabiztosan hárította. A fiúk végig küzdöttek, aminek három pont lett az eredménye.

Megérdemelt győzelmünk után továbbra is a tabella első helyén állunk, és a Gyirmót 5-1-es Budaörs elleni veresége, valamint a Kaposvár Csákvár elleni 1-1-es döntetlenje után már 4 ponttal előzzük meg a második és harmadik helyezettet. Következő bajnokinkat két hét múlva, hazai pályán, a Soroksár ellen játsszuk.

Dorogi FC - ZTE FC 1-2 (1-2)
Dorog: Szentpéteri – Erdélyi, Dlusztus, Nagy Zs., Papp (Sitku, 84.) – Csató M. (Fodor Á., 63.), Lénárt – Beke (Vígh, 72.), Nagyházi, Szedlár – Paudits
ZTE FC: Zöldesi – Bolla (Gergélyi, 32.), Lesjak, Devecseri, Bedi – Kocsis, Kiss M. – Babati (Farkas, 22.), Grumic, Barczi (Hudák, 88.) – Bobál
Gólszerzők: Paudits (3.) ill. Babati (6.), Farkas (24.)
Sárga lap: Lénárt (42.), Fodor (75.) ill. Bolla (28.), Bobál (37.), Barczi (65.)
Piros lap: -