A Bozsik-csapat sikerére emlékezünk

2002. augusztus 14. felejthetetlen emlék minden Zete-szurkoló számára, hisz minden bizonnyal a klub az eddigi legemlékezetesebb mérkőzést játszotta ezen a napon.

A BL-selejtező harmadik körében a Manchester Unitedet láttuk vendégül a Puskás Ferenc stadionban, több, mint 28.000 néző előtt. Az akkori híresztelések szerint 130.000 ember szeretett volna kilátogatni, hogy megnézze élőben a magyar bajnokot, ahogyan pályára lép a világ egyik legjobb csapata ellen. Ne legyenek kétségeink, Sir Alex Ferguson legénysége akkor tényleg a földkerekség egyik legjobb együttesnek számított, melyet jól bizonyít, hogy a szóban forgó 2002-03-as idényben megnyerték a Premier League-et.

Együttesünk 2002 tavaszán történelmi sikert ért el, és az első és mindmáig egyetlen bajnoki címét szerezte meg a városunknak. A BL-selejtező második körében egy heroikus küzdelem után búcsúztattuk a horvát bajnokot, így a „Vörös Ördögök” következtek, akik ekkor csatlakoztak a legrangosabb európai kupasorozat küzdelmeibe.

A mérkőzés első perceiben az angol csapat játszott veszélyesebben, Ole Gunnar Solksjaer már a negyedik percben eltalálta a kapufát. Ahogy telt az idő, csapatunk feljött a Unitedre, a 29. percben Roy Carrollnak kellett tornásznia egy remek Vincze Ottó lövést követően. A második játékrész kezdete is manchesteri fölényt hozott, de a legnagyobb lehetőségüknél Csóka Zsolt a helyén volt és a gólvonalról mentett. A ráadás első másodperceiben aztán jött az áttörés, a bal oldalon induló Szamosi kapott remek keresztlabdát, amit középre tekert és a csereként beálló Koplárovics Béla a kapuba lőtte a játékszert. A mérkőzés végén még Juan Sebastian Verón lőtt egy távoli bombát, de az eredmény nem változott és kilencvenhárom perc játék után Wolfgang Stark lefújta a mérkőzést.

Fotó:MTI

Hajdú B. István élőben elhangzott szavaival élve: a Zalaegerszeg történetének legfontosabb mérkőzésén, történetének legfontosabb győzelmét aratta.    

Manchesterben sajnos már nem sikerült bravúrt végrehajtanunk, de a siker, amit pontosan húsz évvel ezelőtt értek el játékosaink, örök emléket jelent minden Zete-szimpatizáns számára.

A teljes mérkőzést IDE kattintva tudják megnézni szurkolóink.

A tízéves évforduló alkalmával szurkolóink keserédesen emlékezhettek vissza a közelmúlt nagyjaira, hisz 2012 nyarán a másodosztályban kezdte meg szereplését felnőtt férfi labdarúgócsapatunk. A húszéves évforduló viszont már nem csak a sikeres múltbéli emlékek felidézésről szó, hanem arról is, hogy most – ahogy húsz évvel ezelőtt is - összeállt egy főként magyarokból álló, szerethető, támadófutballt játszó csapat Zalaegerszegen, akik hisznek magukban. Akik pedig hisznek magukban, azoknak semmi sem lehetetlen. Ha valamit, ezt mindenképp megtanulhattuk a Manchester-verő csapattól.

Zalaegerszeg - Manchester United (angol) 1-0 (0-0)
Puskás Ferenc-stadion, 28 000 néző
vezette: Stark (Wezwl, Greipl)
ZTE: Ilic - Csóka, Urbán, Budisa, Szamosi - Babati, Ljubojevic, Vincze O., Egressy (Molnár, 65.) - Faragó (Balogh, 74.), Kenesei (Koplárovics, 83.)
Manchester: Caroll - Brown (Ph. Neville, 6.), O'Shea, Blanc, Silvestre - Beckham, Roy Keane, Verón, Giggs - Solskjaer (Forlan, 81.), Van Nistelrooy
gól: Koplárovics (91.)
sárga lap: Ilic (92.), Molnár (93.), illetve Van Nistelrooy (62.), Beckham (68.)