Zalaegerszegi nevelésű tehetségünknek sok sikert kívánunk!

Újabb nagy lépés a zalaegerszegi tehetség, Horváth Krisztofer pályafutásában: az olaszországi SPAL érvényesítette az opciót, és kivásárolta ZTE-s szerződéséből a 18 éves támadó középpályást.

- Először is szeretnék gratulálni a ZTE felnőtt csapatának a bennmaradás kiharcolásához. Szurkoltam nekik, követtem a meccseiket, így nekem is nagy öröm, hogy sikerült elérni a célt - kezdte honlapunknak Krisztofer, majd rátértünk a friss, örömteli hírre. - Három évre szóló szerződést írunk alá a SPAL-lal, boldog vagyok, hogy a jövőben is számítanak rám, és annak is, hogy folyamatosan a felnőtt csapattal edzhetek, és reményeim szerint a Serie A-ban is bemutatkozhatok majd. Már elkészült a névre szóló mezem is, 90-es számmal fogok pályára lépni.

A járványhelyzet idején készített riportunkban Krisztofer beszámolt az akkori, olaszországi helyzetről. Most is arról érdeklődtünk, hogy telnek a mindennapjai.

- Május 6-án tértem vissza Olaszországba, amit követően két hét karantén várt rám, azóta viszont folyamatosan a felnőtt csapattal edzek. Egyre nagyobb a terhelés, hiszen újraindul a bajnokság, a SPAL-ra még 12 mérkőzés vár a szezonban. Az edzések a megszokott módon zajlanak, ez nem teljesen újdonság, hiszen korábban is edzettem már a felnőttekkel, a járvány utóhatása viszont még megmutatkozik, több előírást be kell tartanunk, például maszkban kell az edzésekre érkeznünk, valamint kétnaponta végeznek rajtunk koronavírus-tesztet is. A bajnokság befejezése után várhatóan nagyon kevés szünetünk lesz az új felkészülés kezdetéig, de abban bízom, hogy pár napra hazalátogathatok majd.

Adódik a kérdés, milyen érzések vannak Krisztoferben, miután sikerül az, nevezetesen a külföldi szerződés, ami rengeteg fiatal magyar labdarúgónak az álma.

- Örülök neki, hogy kivásárol a SPAL. Jól érzem magam Olaszországban, egyre jobban beszélem a nyelvet és barátokat is szereztem, úgy érzem, jó helyen vagyok. Azért, hogy itt lehetek, köszönettel tartozom Végh Gábor tulajdonosnak, aki a kölcsönadással lehetőséget adott, hogy Olaszországban is bizonyíthassak és a ZTE-nek, ahol nagyszerű alapokat kaptam a pályafutásomhoz. Külön kiemelném Artner Tamást, aki a felnőtt csapat edzőjeként már 16 évesen bízott bennem, több NB II-es mérkőzésen lehetőséget adott, amivel nagyban segítette a karrieremet. Ez indított el azon az úton, amin most vagyok. Sok segítséget kaptam mentoromtól, Balatoni Beától, aki mentálisan végig támogatott, és a családomtól is, akik engedték, hogy a saját utamat járjam. Nincs azonban megállás, ugyanígy keményen kell dolgoznom tovább, és bízom benne, hogy töretlen marad a fejlődésem. A ZTE csapatának pedig nagyon sok sikert kívánok a további szerepléséhez!