Kölcsönben szereplő tehetségünk 2020-ban már hat gólnál jár és a megkezdett úton haladva szeretne tovább fejlődni.

Bő egy éve szerepel kölcsönben az olaszországi SPAL csapatánál Horváth Krisztofer. A 2002-es születésű, még mindig csak 18 éves támadó középpályás az utóbbi időben remekel a SPAL Primavera-csapatában: 2020-ban eddig 11 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 6 gólt szerzett és 4 gólpasszt adott. Krisztofer - aki a két klub megállapodása értelmében másfél évig (idén nyárig) kölcsönben szerepel a SPAL-nál, nyáron pedig opciós joga lesz az olasz egyesületnek a megvásárlására -  a fontos gólokkal sem marad adós, csapata pedig 18 bajnoki után a második helyen áll a Primavera második vonalában, ami az U19-es korosztály bajnokságát jelenti. Az automatikusan feljutó első mellett a 2-4. helyezett osztályozót játszhat az első osztályba kerülésért.

- Amikor a nyáron visszatértem Olaszországba, igénybe vett egy kis időt, hogy beilleszkedjek a csapatba, de mostanra ez teljesen sikerült, ennek is köszönhető, hogy az elmúlt hetekben kifejezetten jól megy a játék – nyilatkozta honlapunknak Horváth Krisztofer, akit remeklése kapcsán kerestünk meg. – Most már a csapat alapembere vagyok, jól érzem magam, és bízom benne, hogy a jövőben is így tudom folytatni a gólok és a gólpasszok termelését. Célom, hogy a csapattal feljussunk a Primavera 1-be, illetve hogy folyamatosan jó teljesítményt nyújtsak, ezáltal be tudjak kerülni az első csapat keretébe. A fejlődésem szempontjából jó döntés volt Olaszországba igazolni, mert főleg taktikai téren rengeteget tanultam, és ennek az időszaknak nagy hasznát veszem majd egész pályafutásom során. Természetesen követem a ZTE szereplését is, és nagyon szorítok a csapatnak, hogy sikerüljön kivívni a bennmaradást az NB I-ben.

Krisztofert arról is kérdeztük, milyen poszton játszik együttesében.

- Ez változó, attól függ, milyen felállásban lépünk pályára, de leginkább támadó középpályás vagy balszélső poszton számít rám a vezetőedző – válaszolta, majd az olasz és a magyar foci különbségeiről is beszélt. – Nagyon kemény edzéseken veszünk részt, illetve itt tényleg érezni lehet, hogy mindenki játszani akar, ezért nagyon keményen odateszi magát nap mint nap. Így biztos vagyok benne, hogy ha így folytatom tovább, meglesz az eredménye.

Hozzátette, folyamatosan követi a SPAL felnőtt csapatának szereplését is.

- Amikor tudunk, mindig megyünk a csapattársaimmal megnézni az első csapat mérkőzéseit. Ráadásul az edzésünk mindig egyidőben van a felnőtt csapatéval, ugyanis ha szükségük van további játékosokra, akkor mindig tőlünk hívnak át néhány embert.

Elmondta azt is, tanulja az olasz nyelvet, már megérteti magát a beszélgetés szintjén, a további karrierjét illetően pedig a szisztematikus építkezésben hisz.

- Ugyanúgy szeretnék edzeni és játszani, ahogy eddig, folyamatosan fejlődni, idővel pedig egyre többet edzeni a felnőttekkel és kerettag lenni a SPAL első csapatában. Konkrét példaképen nincs, viszont Cristiano Ronaldo az, akit kiskorom óta követek és szeretem nézni a játékát. Az ő pályafutása is bizonyítja, hogy kitartó munkával bármit el lehet érni, erre törekszem én is!

Krisztofernek sok sikert kívánunk ehhez!