Demjén Patrik és Bolla Bendegúz végigjátszotta a mérkőzést, 1013-an látogattak ki a meccsre.

A 2021-es, hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő U21-es válogatottunk szeptemberi felkészülési mérkőzései közül az első sikerült jobban, a dánok elleni idegenbeli 0-0 után a norvégok magabiztos, 3-0-s győzelmet arattak Felcsúton. Gera Zoltán az októberi összetartásra is meghívott néhány új játékost, közülük Varju Zoltán és Majnovics Martin a kezdőcsapatban kapott helyet a horvátok elleni, zalaegerszegi összecsapáson.

Az első helyzeteket a horvátok alakították ki, az első öt percben két fejesük is kevéssel kerülte el a kapunkat. A 9. percben viszont már nem hibáztak: egy labdakihozatalnál kissé körülményesek voltunk, a horvátok a jobb oldalukon megszerezték a labdát, és gyors ellentámadást vezettek, a beadás is pontosan érkezett, a középen berobbanó Sandro Kulanic pedig 7 méterről a kapunkba belsőzött (0-1). A gól után a horvátok játszottak fölényben, a mieink nehezen tudták átjátszani az ellenfél középpályáját, egy-két pontrúgásból tudtunk eljutni a vendégek kapujáig. 

Sokat volt a magyar térfélen a labda, de a 16-osunk közelében rendre odaért egy védőnk, így a horvátok sem alakítottak ki igazán nagy lehetőségeket, a félidő közepén volt egy veszélyes lövésük. A 40. percben némileg váratlanul egyenlítettünk: Szalai Attila fülelt le egy átadást saját térfelén, megindult a bal oldalon a kapu felé, majd a Szánthótól visszakapott labdát az alapvonal közelében beadta, az érkező Bíró Bence pedig közelről, a rövid kapufánál a hálóba továbbított (1-1), kialakítva a félidei eredményt.

A szünetben Gera Zoltán egyet cserélt, Schäfer András helyére a diósgyőri Korbély Kristóf állt, a horvátok négy helyen változtattak. Kiegyenlített játékot hozott a félidő első tíz perce, de az 57. percben a horvátok kihasználták első helyzetüket: egy bal oldali akció végén a jobbösszekötő helyén érkező Bruno Bogojevic a jobb kapufát találta telibe, a kipattanó Neven Durasek elé került, közeli lövésébe Varju Zoltán még beleért, de a labda így is a kapu közepében kötött ki (1-2). A 71. percben növelte előnyét a horvát csapat, ezúttal is a bal oldalon kerültek a védelmünk mögé, a pontos beadást Ivan Posavec fejelte védhetetlenül a hálóba (1-3). A folytatásban is védekezésre kényszerültünk, folyamatosan a magyar térfélen zajlott a játék. 

A hajrához közeledve kialakítottunk egy-két nagy helyzetet, de a horvátok kapusa bravúrt is bemutatva megakadályozta a szépítést. Ezen a napon a szerencse sem volt mellettünk, a 81. percben egy jobb oldali szabadrúgás után a felszabadítani próbáló Szalai Attiláról került a kapunkba a labda (1-4). A horvát válogatott végig összeszokottabb csapat benyomását keltette, kihasználta a magyar csapat védekezési hibáit, és így magabiztosan nyerte meg a találkozót.

– Még messze vagyunk attól a teljesítménytől, amit a csapattól látni szeretnék, továbbra is keressük az ideális összetételt, próbáljuk megtalálni a játékosokat az egyes posztokra. Ezzel együtt sem lett volna szabad ilyen gólokat kapnunk, túl sok területet hagytunk az ellenfélnek, nem tudtuk megvalósítani azt, amit védekezésben elvárunk a csapattól. A négy kapott gól nagyon sok, főleg hazai pályán, nem tudtunk előrelépni az előző mérkőzéshez képest. Ki kell elemeznünk a hibáinkat, és folytatni a megkezdett építkezést, bízom benne, hogy már a szlovénok ellen sikerül javítanunk a teljesítményünkön – értékelt a mérkőzés után Gera Zoltán.

Magyarország-Horvátország 1-4 (1-1)
Magyarország: Demjén Patrik - Bolla Bendegúz, Varjas Zoltán, Szalai Attila, Majnovics Martin - Kiss Bence, Szabó Bence (Tajti Mátyás, 70.) - Szánthó Regő (Szabó Máté, 65.), Schäfer András (Korbély Kristóf, 46.), Banó-Szabó Bence (Hinora Kristóf, 80.) - Bíró Bence (Májer Milán, 70.)

Forrás: mlsz.hu
Címlapfotó: zaol.hu

/ megosztás