Egy ponttal térünk haza

Az OTP Bank Liga 16. fordulójában a megújult Bozsik Arénába látogattunk, ahol a Budapest Honvéd csapata ellen vettük fel a küzdelmet. 

A mérkőzés kezdeti perceiben úgy tűnt, hogy nekünk vannak veszélyesebb támadásainak, a Honvéd azonban letámadt minket és az 5.percben egy háttul szerzett labdából Lukic meg is szerezte az első gólt a hazaiknak.  (1-0)

A 8.percben Spoljaric közel került az egyenlítéshez, pár centivel lőtt mellé. 

Az első tizenöt perc eseménydúsan telt. A gól után a Honvéd gyakorolta a nagyobb nyomást, Demjénnek többször is nagyot kellett menteni.

A 32.percben Zsótérnak adódott egy szép kapura lövése, de szerencsére kapufa lett.

Az egy perces hosszabbítás alatt aztán ismét Zsótér tört a kapunk felé, aki egy Serafimovnak adott kötényt követően megszerezte a második kispesti gólt, így két gólós hátránnyal vonultunk öltözőbe. (2-0)

A szünet után egyből letámadtuk a hazaiakat, így a második félidő első negyed órája inkább a Honvéd térfelén zajlott. Az agresszívabb játéknak meg is lett az eredménye, a 64. Percben Koszta egy győnyörű cselt bemutatva helyzetbe hozta magát, és megszerezte a szezonbeli 9. gólját, visszahozva ezzel csapatunkat a játékba. (2-1)

A szépítő gól után a Honvéd is megérezte, hogy még nem nyerte meg a meccset, és újra lendületesebben kezdett focizni. A 69. percben Zsótér próbálkozott megint, Demjén bravúrosan védett, két perccel később pedig Serafimovnak kellett menteni, amikor Lukic tört kapura. 

Csapatunk azonban tovább küzdött egyenlítő gólért, aminek meg is lett az eredménye. A 73. percben Gergényi adott tűpontos labdát Lesjaknak, aki szezonbeli első gólját megszerezve kiegyenlítette az állást. (2-2)

Így a hajrában mindkét csapat a győzelem megszerzésére törekedett, nagyon kiélezett, élvezetes utolsó 20 percet láthattunk, mindkét oldalon több helyzettel. Gólt azonban már egyik csapat sem szerzett, így végül 1 ponttal tértünk haza Kispestről.

Waltner Róbert: Sajnos az első félidőt nem úgy kezdtük, ahogy elterveztük. A Honvéd sokkal agresszívabb volt és jobban is játszott az első játékrészben. A legrosszabbkor kaptuk a gólokat, az ötödik percben, illetve a félidő lefújása előtt. A szünetben rendeztük a sorokat, éreztem, hogy ezt a meccset meg lehet fordítani.  Azt vallom, hogy soha nem szabad feladni. 2-0-s hátrányból idegenben a Honvéd ellen jó teljesítményt nyújtottunk, nyilván akkor lenne az ember a legboldogabb, ha győzelmet ünnepelhetne. Megvolt arra is a lehetőségünk, hogy hármat lőjünk, folyamatos nyomás alatt tartottuk a hazai csapatot. Jó irama volt a találkozónak, mindkét csapat odatette magát, szerintem a nézők nem unatkoztak. A Honvédé volt az első félidő, a miénk a második, így talán lehet azt mondani, hogy igazságos döntetlen született.

Összeállítások:

Budapest Honvéd: Szappanos - Lovric, Klemenz, Baráth, Tamás - Hidi, Nagy G (80' Banó-Szabó), Zsótér (85' Májer) - Nagy D. (69' Balogh), Lukic, Nono

ZTE FC: Demjén - Lesjak, Serafimov, Kálnoki-Kis,Bedi - Sankovic, Halilovic (46' Tajti) - Skribek (46' Meshack), Spoljaric (71' Gergényi), Koszta - Zimonyi (81' Németh)