A Puskás Arénában lépünk pályára szerda este!

Tizenhárom év után ismét kupadöntőben lép pályára a ZTE FC! 

Legutóbb 2010. május.26-án játszottunk a kupasorozat fináléjában, Csank János vezetésével, a Puskás Ferenc stadionban. Akkor a DVSC csapatával vívtak meg játékosaink a szépen csillogó trófeáért, a 3-2-es végeredmény azonban a debrecenieknek kedvezett. További érdekesség, hogy az akkori kupadöntős csapatunk kapujában nem más állt, mint jelenlegi kapusedzőnk, Vlaszák Géza. 

Szerdán este tehát ismételten kék-fehér szívű csapat vonul a pályára, ezúttal már a megújult Puskás Arénában, hogy a klub történelmében először, Zalaegerszegre kerüljön a trófea. Csapatunk már kedden Budapestre utazott, hisz az este folyamán a nemzeti stadionban tart edzést Boér Gábor.

Ellenfelünk a Budafoki MTE csapata lesz. A Mátyus János vezette együttes jelenleg a Merkantil Bank Ligában szerepel, ahol a tizedik helyen állnak. A MOL Magyar Kupát tekintve öt sikeres mérkőzés áll mögöttük. Először a Bölcske együttesével találkoztak, ahol 1-2-es győzelemmel zártak, ezt követően a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát ejtették ki, majd az Iváncsa otthonából tértek haza egy sikert követően. Az utolsó két fordulóban pedig NB I-ben szereplő csapatok ellen léptek pályára: a 6. fordulóban a Kisvárda Master Good csapatát ejtették ki egy 2-0-as győzelemmel, az elődöntőben pedig a Vasas FC együttesétől ragadták el a döntőbe jutás lehetőségét, a mérkőzésén Beke Péter szerzett mesterhármast. 

Zalaegerszegi együttesünk a MOL Magyar Kupát tekintve az első három mérkőzés mindegyikéről 0-2-es győzelemmel tért haza, búcsúztatva a Kaposvár, a Kazincbarcika és a Békéscsaba gardáját. Csapatunk szintén két fordulóban méretette meg magát NB I-es együtessel: a 6. fordulóban a Mezőkövesd ellen arattunk fölényes győzelmet, amikor 1-4-es végeredményt követően térhettünk haza Zalaegerszegre. Az elődöntőben pedig hosszas küzdelem után a Puskás Akadémia csapatát búcsúztattuk. Fontos küzdelem áll csapatunk előtt, hiszen amennyiben sikerül diadalmaskodnunk a Budafok felett, úgy Győr, Székesfehérvár és Debrecen után a negyedik vidéki klub leszünk, akinek már sikerült bajnokságot és kupát is nyernie! 

A két együttes legutóbb 2021. április 20-án találkozott egymással, az OTP Bank Liga 30. fordulójában, amikor 5-0-ás sikert arattunk a ZTE Arénában! 

Kiélezett küzdelem áll tehát előttünk, hiszen mindkét csapat azért küzd, hogy történelmet írjon! Több mint húszezer jegy kelt el eddig a találkozóra, így a nézőtéren is remek hangulatra lehet számítani! Limitált számban még elérhetők a jegyek a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, helyszíni jegyértékesítés azonban nem lesz.

Reméljük minél többé skandáljuk holnap a Puskás Arénában, hogy: 

Hajrá, Zete!