Kedves Szurkolóink!

A kialakult helyzet és az elmúlt időszakban történt változások tekintetében igyekeztünk összeszedni a legfontosabb információkat, amelyek csapatunk mérkőzéseihez kapcsolódnak.

Kérjük olvassa el figyelmesen!

A kormány október 23-tól érvényes döntése értelmében továbbra is kötelező a szájmaszk folyamatos viselése a sportrendezvényeken. Felhívjuk arra is a figyelmet, hogy az orrot és szájat orvosi, munkavédelmi, illetve textil vagy más anyagból készült maszkkal kell eltakarni, tehát sál és kendő nem használható erre a célra. A klub természetesen továbbra is biztosítja az eddig is megszokott óvintézkedéseket.

A maszkot nem viselő személyekkel szemben amennyiben a rendelkezésre álló képfelvételek alapján beazonosíthatók, illetve a rendezők távolították el a sportlétesítményből és adták át a rendőröknek a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló védelmi intézkedések megszegése miatt a rendőrség eljárást kezdeményez.

A Rendelet hatálya alá tartozó sportrendezvények kapcsán, mivel a sportrendezvény biztonsági tervének tartalmaznia kell azt, hogy a maszk nem viselése vagy nem megfelelő viselése miatt a résztvevőt a rendezvényről el kell távolítani, úgy annak megszegése a biztonsági terv nem szabályszerű végrehajtásának minősül, ezért a hatályos rendelet alapján a szervezővel szemben közigazgatási eljárás kerül lefolytatásra. Amennyiben a jogsértő helyzet fennmarad, a Sporttörvényben meghatározott módon a rendőrség, a játékvezetőnél a mérkőzés befejezetté nyilvánítását eszközöli.

A november 3-tól hatályos rendelkezések szerint sportrendezvényeken csak minden harmadik széken lehet majd ülni. A hatóságok minden eseményt felügyelni fognak, ha kell, pénzbírságot szabnak ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be az előírásokat, azonnal bezárják.

Azok, akik felelőtlenül nem tesznek eleget a kötelezettségeknek, nem vehetnek részt a ZTE FC mérkőzésein és el kell hagyniuk az Arénát. Munkatársaink a mérkőzések teljes időtartama alatt ellenőrizni fogják a rendelkezés betartását.

A világjárványra való tekintettel, bérletes törzsszurkolóink megértését kérjük, mivel előfordulhat, hogy nem a megszokott helyükről tudnak majd drukkolni a találkozókon, ebben szíves együttműködésüket előre is köszönjük.

Igyekezzünk az Aréna korlátolt kapacitása mellett is megtölteni a nézőteret, amely biztosítja a megszokott fesztivál hangulatot. A kedvencek ott lesznek, jöjjenek önök is, minden buzdításra szüksége van a csapatunknak!

Köszönjük megértésüket és az együttműködést!

Vigyázzunk egymásra, vigyázzunk magunkra!

 

Hajrá ZTE!