Győzelem a vármegyei rangadón

NB III-as gárdánkhoz a közvetlen rivális, Technoroll Teskánd KSE csapata érkezett a 23. fordulóban.

Már a mérkőzés első perceiben megmutatkozott a hazai mezőnyfölény, sok helyzetet dolgoztunk ki, ám a teskándi védők jól blokkolták a próbálkozásokat.

A 23. percben azonban megérkezett az áttörés, szöglettel következhetett csapatunk, amely a vendégek kapusáról Bedővári Péter elé pattant, aki jól helyezte a játékszert a kapu jobb alsó sarkába. (1-0)

A 26. percben Oleksandr Safronov távoli lövése kerülte el néhány centivel a felsőlécet.

Öt perccel később ismét egy szögletvariációt követően, Safronov bólintását sarkazta a hálóba Philip Baloteli, ezzel megduplázva a hazai előnyt. (2-0)

A 35. percben Kiss Ádám szépített, miután egy jobb oldali beadást kapásból nagy erővel lőtt a sarokba. (2-1)

Nagyobb helyzetet már egyik csapat sem dolgozott ki az első félidőben, így 2-1-es állással vonultak szünetre a csapatok.

A második játékrészre kiegyenlítettebb játék volt a jellemző, azonban a 70. perctől egyértelműen érezhető volt a vendég nyomás.

A 76. percben Hetesi Patrik próbálkozott egy távoli, de erős lövéssel, a felső kapufát súrolva hagyta el a labda a játékteret.

Hat perccel később kontrából indulhatott meg csapatunk, Kryvotsiuk Denyst buktatták a 16-oson belül, a sértett pedig magabiztosan értékesítette a büntetőt. (3-1)

Az utolsó ígéretes helyzet Kámi Belián nevéhez köthető, aki a büntetőterület vonaláról lőtt kapura, Pergel Dávid azonban hárítani tudott.

Fontos győzelmet arattak fiataljaink, akik a következő fordulóban, március 5-én, Érdre látogatnak.

 

ZTE FC II. – Technoroll Teskánd KSE 3-1 (2-1)

ZTE FC II.: Németh, Safronov (61’ Mulasics), Kovács B. (61’ Jóna), Király, Klausz (61’ Varga), Bedővári (46’ Bedő R.), Tullner, Papp, Baloteli, Kryvotsiuk, Kámi.

Technoroll Teskánd KSE: Pergel, Szökrönyös (75’ Kiss P.), Horváth, Hetesi, Szabó (83’ Lórántfy), Vert, Kiss Á., Bedő M., Kovács Z., Bontó, Sipőcz.