Második csapatunk vereséget szenvedett a Kelen SC-től

A Kelen SC csapata látogatott hozzánk az NB III. tizenegyedik fordulójában. Ellenfelünk – aki egyben tabella szomszédunk is volt - ugyanannyi pontot szerzett az eddigi mérkőzések során, mint mi.

Waltner Róbert nyolc játékost vezényelt vissza erre a mérkőzésre, így egyértelműen a mérkőzés esélyeseként léptünk pályára. Ennek megfelelően indult a találkozó, magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, ellenfelünk fölé nőtünk mezőnyben és labdabirtoklásban is. Egészen az utolsó harminc méterig jól teljesített a csapat, azonban a helyzetkialakítás nem ment, rendre hiba csúszott az utolsó megoldásokba. Ebben döntő szerepe volt néhány kifejezetten gyenge teljesítménynek.

Ahogy telt az idő lehetett érezni, hogy támadóink felelőtlensége megbosszulhatja magát, mert egy-két kontratámadással jelentkezett a vendégcsapat. Aztán az utolsó tíz percben be is igazolódtak a félelmeink, kétszer is a kapunkban kötött ki a labda és így hátrányban kellett félidőre vonulnunk. 0-2

A második félidőben rögtön emberhátrányba kerültünk Majnovics igencsak megkérdőjelezhető második sárga lapja után. Bozsik József a bal oldali védő poszt megoldása érdekében lecserlélte Papp Lászlót és támadónk helyett a fiatal Papp Csongor érkezett Majnovics pozíciójába, remekül beszállva a találkozóba. Következő cserénk Beke Péter volt, aki említésre méltó megmozdulás nélkül zárta a pályán töltött ötven percet, helyére a nagyon agilisan beszálló Fehér Barnabás érkezett és mélységi indulásaival még emberhátrányban is védekezésre tudtuk kényszeríteni a Kelen csapatát, utolsó cserénk Őr Máté volt, aki Megyesit váltotta. 

A változtatások új lendületet adtak a csapatnak, tíz emberrel is mi domináltunk, a vendégek egészen mélyen, 5-4-1-es felállási formában védekeztek. Nyomtunk, mentünk előre, jöttek a helyzetek is, de vagy a kapus volt éppen jó helyen vagy elvétettük a kaput. Az utolsó fél órában sem változott a játék képe, nagy energiákat mozgósítottunk legalább a szépítés elérésének érdekében, de semmi sem sikerült a kapu előtt, így pont nélkül maradtunk a mai napon. Végeredmény 0-2!

Javítani vasárnap lesz lehetősége második csapatunknak, ami nem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen a tabella negyedik helyét elfoglaló ETO Akadémiához látogatunk. Hajrá, ZETE!

Bozsik József - Hiába domináltunk mezőnyben és a mérkőzés nagy részében nyomtuk be a kapuja elé a vendégeket, ezt gólokban nem tudtuk realizálni, sőt amikor senki nem számított rá, ellenfelünk került előnybe. A második félidő elején rögtön emberhátrányba kerültünk, ennek ellenére megmaradt a fölényünk, de ekkor már az volt az érzésem, hogy ha holnap reggelig játszunk, akkor sem tudunk gólt szerezni!

ZTE FC II - Kelen SC 0-2 (0-2)

Köcse - Jóna B., Sebestyén, Dóczi, Majnovics - Megyesi (Őr M.), Nimaga - Milovanovikj, Papp L. (Papp Cs.), Meschak - Beke (Fehér B.)