Hegedüs Olivérnek a tanulás mellett is komoly tervei vannak a labdarúgásban, amelyek eléréséért mindent meg is tesz.

Az elmúlt hetekben újabb saját nevelésű fiatal játékosunk kapta meg a lehetőséget a bizonyításra NB I-es felnőtt csapatunknál. U19-es együttesünk futballistája, Hegedüs Olivér nem csak az edzéseken mutathatja meg, hogy hosszútávon is számíthat rá a szakmai stáb, hanem már be is mutatkozott felnőtt csapatunkban: a Kiskunfélegyháza otthonában 5-1-re megnyert Magyar Kupa-mérkőzésen csereként lépett pályára, a hétvégi, Honvéd elleni bajnokin pedig életében először ülhetett a cserepadra élvonalbeli mérkőzésen.

- Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a sok tehetséges fiatal közül engem választottak ki, és megkaptam a lehetőséget, hogy a felnőtt csapatban bizonyítsak – nyilatkozta honlapunknak Hegedüs Olivér. – Szeretném a pályán a játékommal igazolni, hogy jól döntött a stáb, amikor bizalmat szavazott, és megmutatni, hogy mire is vagyok képes. Dr. Dobos Barna vezetőedző rendszeresen beszél velem, biztat, és elmondta, hogy ha ilyen alázattal dolgozom tovább, az NB I-es bemutatkozás is megvalósulhat, az a célom, hogy ez még ebben a naptári évben megtörténjen. A stáb többi tagja is segítőkész, beavatnak a taktikai elképzelésekbe, hogy azokkal is minél hamarabb azonosulni tudjak. A csapattársaim közül mindenkivel kijövök, persze az elején minden fiatal félénkebb egy kicsit, de én is feloldódok, miután tapasztalom, hogy befogadnak és segítenek.

Olivérnek a labdarúgást a tanulással is össze kell egyeztetnie, hiszen a város legerősebb középiskolájának, a Zrínyi Miklós Gimnáziumnak utolsó éves tanulója.

- Az iskolában már sikerült elérnem, hogy hetente legalább egyszer délelőtti edzésen is részt vehessek, hiszen fontos, hogy közel ugyanannyit eddzek, mint a többiek, délutánonként pedig minden nap tudok edzeni. Az eredeti tervem az volt, hogy az Óbudai Egyetemen tanulok tovább, de most, hogy a felnőtt keretnél is számítanak rám, és mint mondták, látnak bennem potenciált, változtattam az elképzeléseimen, és a BGE zalaegerszegi karán szeretnék továbbtanulni. Így a foci maradhat az elsődleges, de a tanulást sem hagynám abba teljesen.

A 2001-es születésű fiatal U15-ös kora óta a ZTE igazolt játékosa, és mint mondja, reméli, hogy az ő útja is példa lehet az utánpótlásban futballozók számára, hogy kemény és kitartó munkával igenis vezet út az akadémiáról az NB I-es csapathoz.

- Nagy alázattal kell dolgozni, valamint a pályán és azon kívül is mindent meg kell tenni azért, hogy lássák az edzők, hogy igenis komoly terveid vannak a focival. Ha két szóval kéne mondani, az alázatosságot és a céltudatosságot tartom a legfontosabbnak. Az U19-es, U17-es és az alacsonyabb korosztályú csapatokban is látok olyan játékosokat, akik ezek szerint gondolkoznak, így szép jövő várhat rájuk is.

Olivért hosszú távú terveiről is kérdeztük.

- Először szeretnék a ZTE NB I-es csapatában alapember lenni. Pont nemrég hallottam a mondást, miszerint 100 meccstől számít valaki igazi NB I-es futballistának, így először szeretném ezt elérni, majd ha lesz lehetőségem, kipróbálnám magam külföldön is. Gyors játékosnak tartom magam, tudok váratlan döntéseket hozni, jelenleg az U19-ben nekem van a legtöbb gólom, így a helyzetkihasználást és az egy az egy elleni játékot említeném még erősségemként.

Tehetségünknek a labdarúgásban és azon kívül is van példaképe.

- A fociban Cristiano Ronaldo az alázatával és a céltudatosságával áll példaként előttem, ha pedig nem a focit nézzük, akkor édesanyám a maximalizmusával és azzal, hogy úgy próbál engem és a testvéremet is nevelni, hogy mindent a legjobb tudásunk szerint csináljunk. A ZTE felnőtt csapatából példa számomra Babati Benjamin és Bedi Bence karrierje, akik az utánpótlásból jutottak el oda, hogy mára NB I-es játékok kék-fehér mezben. Ők is sokat segítenek nekem, Bedi ráadásul hozzám hasonlóan még mindig tanul, így a sport és a tanulás összeegyeztetésének terén is tud hasznos tanácsokkal szolgálni.